0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend Stockholm

Sök och boka billiga weekendresor till Stockholm. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Mer information om Stockholm

Fakta om Stockholm

Stockholm ligger på östkusten vid Mälarens utlopp i Östersjön och är vida berömt för sin skönhet. Staden är byggd på fjorton öar vilket gör Sveriges huvudstad till en mycket vacker plats.

Birger Jarl byggde en försvarsanläggning på ön som sedan blev Gamla stan 1252 för att försvara den smala passagen mellan Östersjön och Mälaren. Det sägs att han valde platsen genom att kasta en stock i vattnet för att se var strömmen förde iland den. Det skulle vara det bästa stället för återvändande skepp. Därav namnet Stockholm. Bosättningarna som växte upp är ursprunget till den stad vi ser idag. Vid mitten av 1400-talet blev Stockholm huvudstad i riket som innefattade både Norge och Danmark. Den första kung som kröntes i Stockholm var Gustav Vasa, 1523. Sedan dess är staden säte för den kungliga familjen.

Gamla stan har behållit sitt medeltida gatunät och här hittar man hus i nästan alla västeuropeiska stilar. Staden i övrig är frisk och färgrik och många hus är fortfarande målade i sina ursprungliga färger: 1600-talshusen är röda, 1700-talshusen är gula och senare byggnader är vita eller grå.

Det finns flera intressanta kungliga slott i Stockholm att utforska. Barockslottet Drottningholm byggdes på 1500-talet och är den nuvarande kungafamiljens bostad. Men det är också ett populärt utflykts - mål med fina trädgårdar. Det finns mer än 70 olika museer i staden. Nationalmuseum har en stor konstsamling, 16 000 målningar (några av Rembrandt) och över 30 000 andra arbeten. Moderna Museet visar nyare arbeten, bland annat av Picasso och Dalí. Nordiska Museet är ett etnologiskt museum som visar svensk kultur och på Vasamuseet visas regalskeppet Vasa.
 
Invånare
787 000 (2007)

När ska man åka
Maj till oktober.

Missa inte

Kungliga Slottet – mitt i staden.

Gamla stan – ett område med medeltida gränder och kullerstensgator
som kan dateras till 1200-talet.

Stadshuset – en byggnad i rött tegel
som dominerar omgivningarna och
syns på långt håll.

Vasamuseet – där skeppet Vasa
från 1600-talet finns.

Bra att veta
På vintern är det bara sex timmars
dagsljus.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear