Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Weekend Dublin

Sök och boka billiga weekendresor till Dublin. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Billigt flyg + hotell tur&retur till Dublin

fr. 4 000:-

Mer om Dublin

Mer information om Dublin

Fakta om Dublin

”In Dublin’s fair city, the girls are still pretty …” – den gamla sången stämmer fortfarande, trots en del märkliga om- och nybyggnader från 1930-talet och framåt då mycket i den gamla slitna huvudstaden revs och förnyades. Under den irländska ekonomins starka uppsving skapades också en hel del nya områden.

Detta sagt … staden nådde en höjdpunkt som det brittiska imperiets andra stad under sent 1700-tal och här finns fortfarande exempel på den vackraste georgianska arkitekturen som någonsin uppförts. Om du tvivlar – ta en promenad längs Henrietta Street till King’s Inn-huset. För att se Dublins utveckling kan man gå till St Stephen’s Green och titta på det vackra georgianska huset som ligger inklämt mellan en utsmyckad viktoriansk byggnad och ett oinspirerat kontorshus från 1960-talet. Man är generellt överens om att det var ett misstag att riva så mycket av den gamla georgianska staden, speciellt när man ser det som ändå lämnats kvar.

Liffeyfloden delar Dublins centrum i Northside (traditionellt arbetarklass) och Southside (över- och medelklass) – en uppdelning som luckrats upp sedan länge. Staden har många museer som reflekterar det kulturella arvet, medan området runt floden och den berömda O’Connell Bridge speglar det moderna Dublin. Hälften av invånarna är under 25 och nöjeslystna ungdomar från hela Europa spenderar gärna en semesterweekend här. De bästa kvällsnöjena hittar man kring Temple Bar med sina vindlande kullerstengator och runt St Stephen’s Green. Glöm inte att Dublin röstades fram som ”Europas vänligaste stad” 2007 – och det gäller fortfarande.
Invånare
506 000 (2006)

När ska man resa
När som helst – staden sover aldrig. St Patrick’s Day (17 mars) är dock speciell.

Missa inte
Postkontoret på O’Connell Street där Patrick Pearse utropade irländsk självständighet på påskdagen 1916. Kulhålen som utgjorde engelsmännens svar finns fortfarande kvar.

Chester Beatty Library på Dublins slott (som är en sevärdhet i sig) där det finns en märkvärdig samling manuskript och gammal konst.

Grafton Street, med sina gatu- musikanter, konstnärer och turister som är ett uttryck för energin och atmosfären i denna ungdomliga stad.

Ett besök på Guinness på St Jame’s Gate – ta en rundtur och provsmaka det ”svarta” guldet (och besök Gravity Bar).

Dublin Writer’s Museum på Parnell Square som hyllar stadens ojämförliga litterära arv.

Trinity College – med det gamla biblioteket och Irlands mest berömda bok, den illuminerade Book of Kells från 700-talet.

Bra att veta
På modern irländska heter Dublin Baile Átha Cliath.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Förslag på resor Stockholm - Dublin
 
Endast flyg
Flyg + Hotell
Hemresa
Resenärer
Hemresa
Boende
Antal resenärer

Weekend Irland

Weekend Dublin
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!