Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Weekend Helsingfors

Sök och boka billiga weekendresor till Helsingfors. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Mer information om Helsingfors

Fram till slutet av 1800-talet var Helsingfors en ganska obetydlig marknadsstad nära Vanda ås utlopp. Sverige förlorade Finland till Ryssland

1809 och tsar Alexander I gjorde Helsingfors till huvudstad. Finland förblev ett ryskt storfurstendöme fram till 1918. Under andra världs - kriget, 1940, gjorde ryssarna ett försök att invadera landet, men kom bara så långt som till Mannerheimlinjen öster om Helsingfors.

Den eleganta gamla stan kan dateras till 1830-talet då den byggdes i nyklassisk stil för att påminna om St Petersburg – den blev känd som ”nordens vita stad”. Den ligger till största delen på en halvö och sammanlänkas med de utspridda förorterna med broar och färjor. Havet tycks finnas bakom varje hörn – och träd och klippor är en del av stadsmiljön.

Helsingfors är en rik stad, och skapar omkring en tredjedal av landets välstånd. Men trots det är den ett perfekt resmål för besökare. Den gamla staden tycks kunna erbjuda – allt. Den är kompakt och
intim och har en livlig atmosfär – och den är samtidigt avslappnad. Det finns gott om eleganta byggnader. Börja med dem runt Senats - torget, till exempel den magnifika domkyrkan. Södra hamnen är nästa stopp. Där är det torghandel varje dag, där finns kaféer och därifrån utgår sightseeing-båtar. Gå sedan upp till Esplanaadikatu, där det ligger många bra butiker, och vidare till den stora boulevarden Mannerheimintie varifrån man når teatrar, gallerier, museer och konserthus.

Weekend Finland

Weekend Helsingfors
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!