0771 - 456 700 Våra butiker

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Visa vad flygbiljetterna kostar då de är ombokningsbara eller om- och avbokningsbara.Med en Ombokningsbar biljett kan du omboka resan till ett nytt datum utan avgifter (förutom eventuell mellanskillnad om du ombokar till en högre prisklass).Med en Avbokningsbar biljetter kan du avboka resan och bli återbetalad flygbiljettens pris (minus en självrisk).

Flyg till Budapest

  1. Budapest 2 395:-

Flyg + hotell i Budapest

  1. Budapest 2 528:-

Ungern

Ungern är det perfekta resmålet för alla som är på jakt efter fantastisk mat, härliga spa-upplevelser och oförglömliga äventyr. De senaste åren har en gastronomisk revolution ägt rum i landet och massor av nya restauranger, bistroer och gatukök har öppnat både i huvudstaden Budapest och ute på landsbygden. Älskar du att äta och dricka kommer du inte bli besviken och du kan även uppleva utsökta vinbarer, kreativa matlagningskurser och spännande gastronomifestivaler. Här tipsar vi om några av våra favoritplatser i Ungern!

Sevärdheter och matupplevelser i Budapest

Det är nästan omöjligt att lista allt som är värt att se, göra, eller smaka på i Budapest. Men det finns några platser som inte bör missas. 
 

Vi rekommenderar varmt en båttur på floden Donau som delar upp staden mellan stadsdelarna Buda och Pest. Det mäktiga slottsområdet Buda Castle som tornar över staden är också väl värt ett besök. Det är ett Unescos världsarv och här hittar du ikoniska landmärken som Mattiaskyrkan (Mátyás-templom) och Fiskarbastionen (Halászbástya).

 

Ett besök på den stora saluhallen (Nagycsarnok), matmarknaden i de judiska kvarteren (Karavan Food Court), samt någon av stadens unika ruinbarer (störst och mest välkänd är Szimpla Kert) är obligatoriskt.

Hälso- och skönhetsupplevelser i Budapest

Ingen annan huvudstad i världen har fler varmvattenkällor än Budapest. Så ett besök i staden kommer inte att vara komplett utan ett besök på ett termalbad.

 

De flesta baden är arkitektoniska underverk med hundraårig historia. Flera av dem har den ursprungliga ottomanska utformningen i form av en åttkantig pool under en klassisk takkupol. Oavsett om du är här för rehabilitering eller avkoppling så är du i trygga händer.

 

Välkända Széchenyi termalbad i nybarockstil är det största i Europa. Ett annat klassiskt bad är Gellertbadet som ligger längs Donaus kant, där du hittar både inom- och utomhuspooler med anrik historia från tidigt 1900-tal.

Lake Balaton

Lake Balaton, Centraleuropas största sötvattenssjö, erbjuder upplevelser man inte får missa året runt.
 

Sommartid blir det ett attraktivt resmål för den som vill bada! Är du istället ute efter motion kan du cykla den 210 kilometer långa turen runt sjön.

 

Nationalparken Balaton Uplands välkomnar besökare med fascinerande geologiska attraktioner. Beundra omgivningarna från utsiktsplatserna, besök gejsrarna på Tihanyhalvön eller plocka en doftande bukett i lavendelfältet. 

 

Festetics Palace är ett barockpalats i staden Keszthel, och ett av Ungerns vackraste monument. Här hittar du även en jaktutställning, historiska modelltåg och en stor park som även har utsetts som ett naturreservat.

Gastronomiska upplevelser i Balaton

Balaton regionen är också ett utmärkt resmål för den som är intresserad av lokala mat- och vinupplevelser.

 

På matfestivalerna på bondemarknaderna Káptalantóti, Tihany, Gyenesdiás och Héviz kan du skämma bort smaklökarna med handgjorda korvar och ostar, Balatons delikata fisksoppa, och andra hemlagade godsaker.

 

När du besöker Tihany bör du inte missa den lokala lavendelölen och glöm inte att köpa med dig hem en flaska BalatonBor (BalatonWine).


Krydda din sommarsemester med ett besök på en vinfestival! Delta i en gastronomisk fest på Badacsony Wine Week, eller på tre veckor långa Balatonfüred Wine Weeks.

Hévíz, Harmoni för kropp och själ

Nära västra spetsen av Balatonsjön ligger Hévíz (som betyder varmt vatten) där du kan ta ett dopp i världens största, biologiskt aktiva termiska vattensjö.

 

Det mineralrika vattnet och den unika leran används i över två hundra år gamla traditionella terapeutiska traditioner. Leran gör även huden mjukt sammetslen, varför den även används av skönhetsindustrin.

 

Den tiotusentals år gamla sjön utgör tilsammans med den omgivande skogen ett över 50 hektar stort naturreservat. Sjön matas av varma och kalla vattenkällor, och vattnet byts naturligt ut var 4:e dag. Temperaturen sommartid varierar mellan 33–38 grader, och sjunker aldrig under 22 grader ens på vintern. Besökare kan därför simma i sjön, täckt av ett tjockt ånglager, även i de kallaste väderförhållandena.

Landet av spakultur

Tack vare över 1500 mineralkällor och en badkultur som kom till landet i samband med den osmanska ockupationen så kan besökare idag njuta av varma källor, hydroterapi och olika andra behandlingar i hela Ungern.

 

Makó kan du bada i en kyrkoliknande byggnad, utforska en tropisk stormgrotta, spela schack utomhus på vintern och koppla av i helande lera från floden Mures. I östra Ungern är Hajdúszoboszló ett av de största spa-centren i Europa. Egerszalók förtjänar ett särskilt omnämnande, vilken är en stor naturlig kulle med välgörande vatten runt vilken en lyxresort har byggts.

 

De som lider av respiratoriska sjukdomar kan koppla av vid Tapolca-grottan, på norra stranden av Sjön Balaton. Med en hög luftfuktighet, regenerativa joner och minimalt med damm har Tapolca länge varit en hälsosam tillflyktsort.

Tokaj

Upptäck de majestätiska smakerna och det vilda och romantiskt landskapet i regionen Tokaj i nordöstra Ungern. Områdets unika egenskaper ger upphov både till torra viner och till det världsberömda dessertvinet Tokaji.

 

Vingårdarna ligger på färggranna vulkaniska klippformationer cirka 100-300 meter över havet. Besök Mád för att fånga den mest genuina atmosfären och upptäcka de vackraste och äldsta vingårdarna. Den pittoreska Boldogkő-slottets branta steniga ås ger utsikt över den vilda och romantiska landsbygden. De turiststigar som ligger i den centrala delen av Zemplénbergen – rika på fästningar och slott – korsar då och då skogar som verkar nästintill obesökta av människan.

Kungliga slott & aristokratiska palats

Det finns 103 slott i Ungern, byggda i olika stilar och vid olika tidpunkter, och de flesta är öppna för besökare. 

 

Besök medeltida citadellet Füzér slott i en av de vackraste och mest spektakulära miljöerna i Ungern. Grassalkovich slott i Gödöllő är också väl värt ett besök. Denna region var en gång kunglig residens och jaktmark, så om du vill pröva på aristokratins värld och vardag hittar du ingen bättre destination. Eller varför inte det imponerande slottet Esterházy i Fertőd, som är Ungerns största och mest fantastiska barockbyggnad. Slottet har ett långt musikaliskt arv, med utställningar och sommarkonserter.

 

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan.
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear