0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Barcelona

fr. 817:-
fr. 1 687:-
fr. 1 511:-

Katalonien

Katalonien är som ett eget litet land i nordöstra Spanien inklämt mellan Pyrenéerna och Medelhavet, med sin egen kultur och
1 000 år av historia. Här kan du njuta av underbara stränder i Barcelona, Costa Brava och Costa Daurada. Låta dig väl smakas av tapas och paella som du sköljer ner med vin eller cava. Vandra i Pyrenéerna, besöka härliga vingårdar eller ta med barnen till nöjesparken Port Aventura. Katalonien är perfekt både för en weekendresa eller en längre semester!

Barcelona

Härliga Barcelona behöver knappast någon presentation. Här kan du strosa på den kilometerlånga gågatan La Rambla, njuta av tapas och vin i Barri Gòtic (de gotiska kvarteren), och förundras av Sagrada Família och alla andra fantastiska skapelser från konstnärsarkitekten Antoni Gaudí. Sportintresserade kan passa på att se FC Barcelona spela på Camp Nou, Europas största stadion, eller se Formel 1 i maj.

Barcelona bjuder på 7 olika stränder för alla smaker, från populära Sant Sebastià och Barceloneta Beach, till nudiststranden Mar Bella. Alla stränder ligger längst den gula tunnelbanelinjen L4, men det går även bra att promenera från strand till strand på den 5 km långa strandlängan.

Costa Brava i norr

Norr om Barcelona ligger Costa Brava, eller ”ruggiga kusten”. Namnet till trots så finns här inte bara dramatiska klippor som hänger ut över havet utan även fina stränder, bland annat i turistorterna Lloret de Mar som bara är 75 km från Barcelona, härliga Tossa de Mar med lämningar från både romarriket och medeltiden, och vackra Roses på gränsen till Frankrike.


Nära Roses hittar du halvön Cap de Creus med sina dramatiska klippor ända ner till havet, och våtmarken Aiguamolls de l'Empordà som är flyttfåglarnas obligatoriska stopp mellan Europa och Afrika. En bit in i landet hittar du den medeltida småstaden Girona med sina katedraler, befästningar och de gamla judiska kvarteren.

Costa Daurada i söder

Söder om Barcelona hittar du Costa Daurada, eller ”guldkusten”, som fått sitt namn från sina långa gyllene sandstränder och bjuder på vackra Medelhavsvyer med vita små fiskarstugor. 100 km söder om Barcelona hittar du hamnstaden Tarragona, som var romarrikets viktigaste stad på den Iberiska halvön, och åker du ytterligare 10 km så kommer du till turistorten Salou med nöjesparken Port Aventura, som gör den ett säkert kort för barnfamiljen.


Beger du dig istället inåt landet så kan du besöka någon av de många vin- och fruktträdplantagerna i området runt staden Lleida. Området här är även rikt på mysiga byar, kloster och medeltida kyrkor.

Vandring och vingårdar i väst

Kataloniens inland bjuder på både vingårdar och vacker natur. 60 km från Barcelona ligger berget Montserrat, med det vackra benediktinklostret Santa Maria de Montserrat. Perfekt för en dagsutflykt! Men du som är ute efter riktigt dramatiska naturupplevelser bör bege dig till Pyrenéerna med sina höga berg, vackra dalar och skogar, kristallklara sjöar och härliga vandringsleder.

 

Två timmar från Barcelona hittar du den härliga nationalparken Cadí-Moixeró, men om du beger dig ännu en bit längre bort så kommer du till Aigüestortes med fantastiska vyer, upp till 3000 meter höga toppar och nästan 200 sjöar, bland annat den vackra Sant Maurici-sjön.

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear