0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga resor till Italien

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Italien

  1. Rom 1 370:-
  2. Milano 1 523:-
  3. Venedig 2 402:-
  4. Palermo 2 481:-

Charter till Italien

Loading

Italien

Italiens mattraditioner är något som är vida berömt och som de flesta vill avnjuta. Havet är en annan upplevelse Italien har med en kuststräcka på 750 mil. Badorter med finkorniga sandstränder till klippiga kustpartier med små insprängda vikar, här finns något för alla. Här finns också fantastiska städer att göra en weekend resa till, det finns så många fler än ”bara” Rom, Florens, Milano och Venedig.

Italiens hjärta

Mitt i Italien möts fyra regioner; Umbria, Lazio, Marche och Abruzzo, dessa utgör Italiens gröna hjärta.
 

Hit reser man för den vidunderliga naturen, böljande kullar  som kröns av medeltida slott och borgar; dramatiska berg med vindlande dalgångar. Nationalparkerna Gran Sasso och Monte Sibillini erbjuder mängder av upplägg för både naturälskaren och den aktiva. Vandringsleder finns i 100-tals, däribland pilgrimslederna Via Francigena och Via Francesco. Upptäck naturen från hästryggen som  erbjuds på många ställen eller varför inte testa avancerad klättring?  För att riktigt uppleva allt Italiens hjärta har, bor man bäst på lantgård, sk agriturismo, många har pool och alla erbjuder lokala delikatesser av riktigt hög kvalitet.

 

Mat & Dryck

Varje region, varje by har sina egna specialiteter och matfestivaler. Här vill vi speciellt lyfta Turin och Langhe-Roero, Monferrato i Piemonte som gastronomisk destination. Torino är för många skandinaver känd som Fiat och Juventus hemstad men det var också huvudstad för kungariket Savojen och Italiens första huvudstad 1861. Runt staden vilar ett antal kungliga jaktvillor och barockpalats, där många finns med på UNESCOs världsarvslista.
 

I Turin shoppar man under arkaderna, grissini, vermouth och gianduja. Här dricker man en bicerìn på något av de många historiska caféerna och intar middagen i den rustikare stadsdelen Quadrilatero romano.
Sydöst om Turin produceras de röda vinerna Barolo, Barbaresco, Barbera, Nebbiolo, Gattinara mfl.

Havet

Vi har gjort ett axplock av det pärlband av badorter som finns;

Milano Marittima, Rimini och Riccione – breda, långgrunda sandstränder med prydliga och välskötta solstolar i raka led. Milano Marittima och Riccione är modernare i sitt stuk, mycket fokus på bra shopping och fina restauranger. Rimini var Federico Fellinis musa, charmigt historiskt centrum och härliga, gemytliga Borgo San Giuliano.

De breda sandstränderna fortsätter söderut mot Senigallia, sammetskusten, och Fano, för att sedan bli mer dramatisk kring Monte Conero. De mysiga byarna Sirolo och Numana har de vackraste stränderna i regionen Marche, vita kalkstensväggar famnar in badvikarna, som ibland bara nås till fots eller med båt.

Sporren på stöveln är Garganohalvön, en lummig nationalpark med kalkstensväggar som stupar i blått hav. Pittoreska byar som Peschici och Vieste och däremellan badstränder. Söderöver planar kalkstensplatåerna ut  och långa sandstränder tar vid. Byar som Polignano a Mare, Ostuni och Cisternino är otroligt charmiga med prångiga gränder och ligger vackert omgärdad av olivlundar.

 

 

 

Annorlunda citybreaks

Städer värda ett besök för att nämna några, men som ändå är enkla att nå;

GenovaLady of the Sea och Christofer Columbus födelseort. De UNESCO-listade palatsen, I Rolli, tillsammans med Renzo Pianos renovering av hamnområdet är Genova en unik pärla att besöka.

Como – gemytlig och livlig, fantastiskt belägen vid Como-sjön, såväl italienska näringslivsmagnater som hollywoodstjärnor väljer en semesterbostad vid Comosjön.

Verona – kärlekens stad, är för evigt förknippad med Shakespeares Romeo och Julia. Verona är en stad fylld till bredden av konst och kultur, ståtlig och imponerande

Lucca – här finns the original highline, stadens försvarsmur från 1500-talet är intakt, den 4km långa trädallèn på muren inbjuder till en härlig cykeltur och ett annorlunda sätt att upptäcka staden.

Palermo – Siciliens  myllrande och färgstarka huvudstad är en omtumlande upplevelse. De arabiska inslagen i gatubilden är många, liksom de barocka och bysantinska.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear