Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Sök billiga resor till Grekland

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Charter

Loading

Billigt flyg

  1. Aten 1 753:-
  2. Thessaloniki 2 209:-

Grekland välkomnar världen!

I Grekland finns något för alla och den grekiska övärlden erbjuder många magiskt vackra platser att besöka. Våga åka bortanför klassiker och besök lite mer undanskymda – men minst lika vackra – öar! Den grekiska skärgården består av lugna öar fyllda av mysiga byar med genuint grekiskt folkliv. Här finns även fantastiska möjligheter för de semesterfirare som gärna maximerar reseupplevelsen med aktiviteter som vandring, bergsklättring, vattensporter och dykning.
Njut av semesteravkopplingen vid det grekiska havet!

Låt dig inspireras här

Kykladerna - upplev Grekland till havs

Segla i Egeiska havets skärgård och upplev en fascinerande resa längs ögruppen Kykladerna sydost om grekiska fastlandet. Valmöjligheten är stor med 220 öar där varje ö har sin sina egna karaktär. Upplev underbara solnedgångar på Santorini, den heliga ön Delos, kritvita stränder på Milos eller mysiga hamnområdet på Paros. Du kan även låta medelhavsvinden Melitemi visa din väg bland öarna.  

Läs mer »

Lipsi

Enligt sägnen var det här på Lipsi, den lilla ön i Dodekaneiska ögruppensom Odysseus hölls fängslad i 7år av gudinnan Calypso när han var påväg hem från Troja till Ithaca.

Dagens Lipsi bjuder på lugna badvikar, vackra kyrkor och kapell, naturen upptäcks bäst genom vandring. På Lipsi kan du också hitta små trevliga travernor och mysigt hamnområde där du kan ta färja vidare till Leros eller Patmos.

Läs mer »

 

Attika - fantastiska upplevelser under vattnet

Halvön Attika - regionen med huvudstaden Aten- bjuder på allt från spännande storstadäder till genuina hamnbyar med pittoreska travernor. Attika innehåller flertal historiska monomentet, spännande historia och antik kultur, exempel att besöka Akropolis beläget i huvudstaden eller ta en dagsutflykt till Oraklet i Delfi beläget uppe i bergen.

För den som letar efter fantastiska upplevelse under vatnet är Attika bland annat känd för sin dykning med 40 dykplatser i regionen med undervattengrottor, raviner, rev med rikt djurliv och vrak. Passar alla nybörjare som erfarna dykare.

Läs mer »

 

Alonnisos - undervattens museum

Alonnnisos är den pittoreska ön som pasar den som söker friluftsemester med vandring längs de pinjekädda bergen och dykning i krstallklart vatten, där du kan upptäcka Peristera-skeppsbrottet på cirka 30 meters djup. Skeppet fraktade vinfyllda amforo och sjönk troligen slutet av 500 f.Kr. Vill du uppleva mer av ögruppen Sporaderna kan du ta färjan över till Skithoas vackra hamn eller uppleva Skopelos, ön där Mamma Mia-filmen spelades in. 

Läs mer »

Lefkas - surfingparadis

Ön lockar alla typer av resenärer och det finns alltid något att göra som upptäcka bergsbyarna, koppla av på en ny strand varje dag eller testa på surfing. Havsområdet på ön Lefkas anses vara ett surferparadis och är ett topp resemål för grekiska och utländska surfare. Besök Vasiliki stranden; området är en världsberömd surfplats, det ingår i en topp tio lista över surfstränder över hela världen, eller upplev en av Greklands mest enastående strand Porto Katsiki med sina vita kalkstensplattor.

Läs mer »

Kreta - oändliga kustlinjer med magiska stränder

Kreta -Greklands största ö- ett välkänt resemål som har något för alla,  den som söker undangömda smultronställen, pittoreska hamnbyar eller fartfyllda städer. Sevärdetherna är många med den vackra naturen kan du upptäcka Samariaravinen, lära dig mer om den antika kulturen och dramatiska historia, exempel Zeus födelse på Knossos.

De grekiska stränderna är världsberömda och mycket populära eftersom de är kända för sina kristallklara vatten, liksom för sin unika mångfald. Kretas oändliga kustlinje har många stränder varav de flesta med finkornig sand och kända för sina fängslande vyer, missa inte att besöka den rosa stranden Elafonissi.

Läs mer »

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!