0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Berlin

I Berlin finns massor av själ. Stadens historia är både lång och fylld med smärta eftersom Berlin var utgångspunkten för Hitlers och Andra Världskrigets ofattbara brutalitet. Staden blev en given måltavla för bombanfall från motståndarna och massor av Berlins vackra byggnader och gator totalförstördes. Man har lagt mycket pengar och kraft på att återställa Berlin och idag blomstrar staden åter.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

På 1920-talet, innan kriget satte Berlin på kartan som tyrannstad, var staden känd som den lättjefulla kabarékulturens högborg, här skapades också mycket nyskapande film och konst.

Idag har Berlin återfunnit sig själv och gått från att vara ett orättvist uppdelat maktspelscentrum, till att återigen vara en av Europas största kulturmetropoler. I Berlin finns massor av nöjen för alla åldrar och intressen, från storslagna historiska byggnader, muséer, konsthallar, teatrar och monument, till ett stort Zoo och ett bubblande nattliv med nattklubbar och barer som lockar folk från hela världen.

Berlins domkyrka, som på tyska heter Berliner Dom, är en praktfull kyrka som har mycket intressant historia och även om kyrkans exteriör är nog imponerande så är det interiören som verkligen får en att tappa andan.

Det finns två zoologiska trädgårdar i Berlin – Zoologischer Garten och Tierpark Berlin. Det förstnämnda har massor av djurarter, pandakändisen BaoBao och ett stort akvarium som bl a hyser två komodovaraner. Det andra är en av Europas största djurparker.

Alexanderplatz
är ett väldigt torg som är beläget i stadselen Berlin-Mitte. Torget utgjorde en viktig punkt för Östberlin, särskilt för att visa att standard och utveckling inte hade stagnerat i öst. Alexanderplatz är hem till Berlins kanske största landmärke – TV-tornet, som når hela 365 meter upp i skyn.

Mellan den eleganta gatan Warschauer Strasse och Ostbahnhof står en bit av Berlinmuren kvar som en påminnelse om Berlins svåra historia. Det finns också en bit av muren utanför Mauermuseum.

Brandenburger Tor
är en pampig stadsport som i sin utformning påminner en hel del om Akropolisporten Propyléerna i Aten. Stadsporten lät uppföras av kung Fredrik Wilhelm II som ett tecken på fred. Belägen vid Pariser Plats är Brandenburger Tor en stor symbol för Berlin.

Billigt flyg tur&retur till Berlin

fr. 1 358:-

Resor till Tyskland

Resor till Berlin
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear