Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resor till Mallorca

Magiska Mallorca! Trots en massiv turistström som aldrig verkar sluta att växa, och en förhållandevis liten yta att tillfredsställa alla dessa på, så lyckas Mallorca behålla både charm, genuinitet och massor av själ. Hela 15 miljoner människor söker sig varje år till Mallorcas värmande solstrålar.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Denna charmiga Medelhavsö bjuder på så mycket mer än bara sol, sand och havssalt – med sin strategiska position i Medelhavet har intresset för ön alltid varit stort och många slag och maktbyten har satt sin prägel. Mallorca har tillhört grekerna, fenicierna, romarna, morerna och – såklart – spanjorerna. Man vet att Mallorca har varit bebott i minst 6000 år vilket gör ön till en av den västerländska civilisationens urmödrar, dock finns det inte så många kvarlämningar som vittnar om var och hur. Här finns ett stort utbud av både kultur och historia, så även den kulturintresserade resenären har massor att hämta på Mallorca.

På Mallorca kan man också njuta av den undersköna naturen genom att cykla eller vandra längs någon av de många vandringsleder som finns i öns bergsområden. Man kan också spela golf, rida, dyka, snorkla, eller shoppa loss i huvudstaden Palma.

La Seo – katedralen i Palma är den mest välbesökta sevärdheten på Mallorca och det är lätt att förstå varför. När denna helgedom byggdes så var tanken att den skulle bli världen största, den skulle tillägnas Jungfru Maria efter ett löfte som Kung Jaime I av Aragonien avlade till Gud. Projektet, som man får kalla det, påbörjades på 1200-talet och avslutades inte förrän år 1601.

Miró-muséet. Den världsberömde konstnären Joan Miró kom ursprungligen från Mallorca och efter att ha bott i Barcelona under nästan hela sitt vuxna liv så återvände han till sin hemö för att leva och verka sina sista 30 år i livet. Man kan se hans ateljé utifrån – den har inte rörts sedan den dagen som konstnären målade sina sista penseldrag där inne.

La Granja är en naturskön gård där vattentillgången alltid har varit mer än generös. Här finner man frodande grönska och folk som visar hur man levde förr i tiden. Det känns som att man kliver in i ett orört område där tiden har stått still. Inspiration till La Granja har man hittat i Stockholms Skansen.

Valldemossa är en liten bergsby där kompositören Chopin en gång spenderade en hel vinter i sällskap med författarinnan George Sand. Klostret i Valldemossa är något utöver det vanliga och tillsammans med Chopinmuséet lockar dessa två sevärdheter miljontals besökare till byn varje år.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!