0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Lanzarote

Lanzarote är verkligen en häftig ö. Denna unika landmassa tillhör Kanarieöarna som är en spansk ögrupp utanför Nordafrikas kust, ca 100 mil från Spanien. Här skiner solen nästan jämt och även när vintern är som kallast så når temperaturen i stort sett aldrig under 20-gradersstrecket. Ur klimatsynpunkt är Kanarieöarna i sanning välsignade. Man skulle kunna säga att Lanzarote bjuder på väder som kan jämföras med vad vi menar med en perfekt, svensk sommardag – året runt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Landskapet på Lanzarote liknar ingenting annat, det är nästan mer likt ett månlandskap än det vi är vana att se här på jorden. Av alla Kanarieöar är Lanzarote den mest vulkaniska och den svarta lavasanden finns överallt. I denna lavasand går det uppenbarligen hur fint som helst att odla vindruvor och öns goda, lokala vin har mycket unika karaktärsdrag.

Det typiska huset på Lanzarote är vitt med gröna dörrar och fönsterluckor. När man har designat Lanzarote så har det varit viktigt att skapa enhetlighet som alla följer, detta gör att ön känns oerhört pittoresk.

Lanzarote har, till skillnad från många av de andra Kanarieöarna, inte haft någon turism att tala om förrän på 80-talet, idag är det dock en mycket populär destination som bjuder på precis allt det där som man önskar sig när man åker på solsemester – vackra stränder, varma badvatten, ett sprudlande nattliv, god mat, intressanta sevärdheter och utflyktsmål, samt ett fascinerande landskap som fastnar på hornhinnan under väldigt lång tid framöver.

Los Hervideros är en fascinerande klippformation på Lanzarotes norra kust. Här finns lavagrottor vari vattnet bubblar och spottar och små hål uppevid som mer påminner om rykande skorstenar än om vänliga små klipphål.

Papagayostränderna är möjligen Lanzarotes vackraste strandområde. Eftersom att dessa stränder är en aning svåråtkomliga så blir de heller inte överexploaterade av turismen. Ett barnvänligt, avskilt naturreservat.

Puente de las Bolas är en fantastiskt vacker bro som finns att se i huvudstaden Arrecife. Denna bro är stadens främsta landmärke.

Castillo de San José finns också i Arrecife, ett tjusigt slott och konstmuseum som bjuder på intressanta konstutställningar i elegant 1800-talsmiljö.

Timafanya heter det vulkanområde och nationalpark vars svarta landskap mer påminner om månen än jorden. Här finns en hel del varma källor, samt bergskedjan Montanas del Fuego som hade sitt senaste utbrott på 1760-talet. Detta utbrott varade i hela sex år och anses vara historiens längsta vulkanutbrott.

I hjärtat av Lanzarote ligger San Bartolomé – ett mycket vackert inlandsområde där man idag odlar en hel del vin. Det är en mycket gammal ort med anor från 1400-talet och några av de som ur historiskt perspektiv är öns intressantaste byggnader finns att skåda här.

Eremita de las Nievas bjuder på en fantastisk utsikt över grannöarna. Här är det riktigt mysigt att ha picknick.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear