Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resor till Gran Canaria

Gran Canaria är ett av de allra mest välbesökta solparadisen i Europa, faktum är att det bland svenskarna var det allra populäraste charterresmålet under 00-talet. Hit kan man resa för att njuta av sol under de flesta av årets månader.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Gran Canaria kallas ofta för en minikontinent eftersom att öns olika delar präglas av så otroligt olika landskap och klimat. Det kan vara vindstilla och soligt på öns södra del, samtidigt som man alltid är förberedd på både blåst och regn på öns norra del.
Denna dramatiska vulkanö, som är en del av den spanska ögruppen Kanarieöarna utanför Afrikas nordvästra kust, erbjuder allt från magnifika sandstränder till ökenlandskap, spännande grottor och storstadsliv.

De magnifika sandständerna är Gran Canarias största sevärdhet och det är också på grund av dem som så många väljer att semestra på Gran Canaria varje år. Den södra delen av ön är soligare, varmare och torrare än den norra och är därför betydligt mer populär som semesterdestination. Den norra delen av ön bjuder å andra sidan på mer grönska och perfekta förutsättningar för vindsurfing.

Maspalomas
ligger på Gran Canarias södra kust och är ett ökenområde med sanddyner från Saharaöknen. Fyren som står vid Maspalomas lockar många besökare.

En annan välbesökt sevärdhet som också är belägen på södra delen av Gran Canaria är fågelparken Palmitos Park. Helt klart värt ett besök när man behöver ett avbrott från strandlivet.

Aqualand är ett vattenland med över 30 rutschbanor precis mellan Maspalomas och Palmitos Park. Ett riktigt familjeparadis!

På norra sidan av Gran Canaria kan man besöka Cenebio de Valerón – grottklostret – som består av nära 300 grottor daterade ända tillbaka till stenåldern. Grottorna är fortfarande lite av ett mysterium eftersom man inte är helt säker på vem som knackade ut dem och varför.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!