0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Fuerteventura

Fuerteventura är tillsammans med ett flertal andra Kanarieöar en av våra favoritdestinationer att åka till när vi längtar efter sol och värme, sköna stränder, badvänliga vatten och god mat.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Fuerteventura är ett väldigt vänligt turistmål, man är vana vid turister här vilket är bekvämt, allt man behöver finns här.

Det finns ingen annan Kanarieö som har så fina stränder som Fuerteventura och antalet är näst intill oräkneligt. Sanden är nästan lika gul som solen själv och fantastiskt skön att låta trötta fötter masseras i. Vattnet runt Fuerteventura är kraftfullt, många av världens mest entusiastiska vindsurfare kommer hit för att utöva sin sport i perfekta vågor. Många av stränderna omkring ön har ultimata vindsurfingförhållanden, medan andra är mer stillsamma och lämpar sig perfekt för barnfamiljer.

Inåt landet finner man dramatiska miljöer och skarpa färgkontraster. Vulkaniskt svarta områden blir till eldigt röda berg som i solnedgången nästan ser självlysande ut. Mitt i detta, som känns som taget ur en avancerad film, står vitkalkade hus och ståtliga kyrktorn som en påminnelse om att vi fortfarande befinner oss i ett «vanligt» europeiskt land.

Palmer vajar inbjudande runt om hela ön och djurlivet är rikt. Maten som står till buds är en ljuvlig mix av det spanska köket och afrikanska råvaror.

Vill man leva storstadsliv så är Fuerteventura inte den bästa av Kanarieöarna, huvudstaden Puerto del Rosario är förvånansvärt grå och bullrig och inte direkt utrustad för turism. 

Det finns en hel del pittoreska väderkvarnar i soliga Fuerteventura. Väderkvarnen i Antigua är öns kändaste och ett landmärke för Fuerteventura som de flesta känner igen. Inuti kvarnen finns en liten hantverksbutik där man kan köpa vackra föremål skapade av lokalbor.

Baku Centro de Ocio Y Cultura
är Fuerteventuras stora vattenpark som underhåller hela familjen med sina galna vattenattraktioner och mysiga parkområden. Här finns en hel del matställen så man kan lätt spendera en heldag inne på området.

La Lajita är en liten fiskeby på Fuerteventuras östkust. Byn har plötsligt fått en ganska drastisk ökning i antal turister tack vare den nyöppnade Oasis Park som bjuder på allt från ett härligt zoo till en vacker botanisk trädgård och spännande kamelridning.

I Ajuy, som är en trevlig liten by på Fuerteventuras västkust, finns alldeles svart lavasand på stränderna och spännande grottor att undersöka.

Isla Lobos kommer man till via en liten båttur från Corralejo på Fuerteventuras nordkust. Denna ö är stillsam och harmonisk, med en unik flora och fauna – en perfekt dagsutflykt.

Castillo del Tostón är en vacker, cylinderformad borg i närheten av El Cotillo. Här finns ett turistkontor, samt en hel del utställningar och aktiviteter. Tornet byggdes för att skydda El Cotillo mot engelska pirater.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear