0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Barcelona

Hetare än Barcelona - som semesterdestination betraktat - blir det knappt. Denna fantastiska stad har allt som en turist kan önska sig – och mer därtill, samtidigt som den har mer bibehållen karaktär än de flesta andra ställen på jorden. Man kan omöjligt ha tråkigt i Barcelona, men man kan finna lugn om man så önskar.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

I Barcelona finns flera av världens mest spektakulära byggnader och att betrakta dem är oerhört inspirerande. För den kulturellt intresserade finns det således i Barcelona mycket att förkovra sig i, men det betyder inte att den som gillar shopping och stadsliv lämnas besviken – i Barcelona finns trendiga shoppingstråk i ljuvlig stadsmiljö som inte lämnar någon besviken.

Inte att förglömma så är Barcelona kantad av en lång, härlig strand där man kan slappna av under de timmar som staden vilar siesta.

Restauranger, barer, klubbar och fotbollsmatcher finns här också gott om – och inom alla kategorier finns här världseliten representerad.

Eftersom att det finns så mycket att se och göra i Barcelona så bör man antingen stanna här ett tag, eller – som så många faktiskt gör – återvända så snart det är möjligt.

La Sagrada Familia är ett av Barcelonas mest kända landmärken. Det är namnet på ett tempel som skulle tillägnas Den Heliga Familjen. Två år efter byggstarten lämnade man över byggansvaret till konstnärsarkitekten Antoni Gaudi. Resten av sina 40 levnadsår spenderade han sedan på att färdigställa detta tempel som än idag inte är helt färdigt. I den stora parken Park Guell, som anlades av Gaudi, finns ett Gaudimuseum där man kan lära sig mer om den excentriska arkitekten och hans verk. La Pedrera Casa Mila är ett annat av Gaudis fantastiska verk och bör heller inte missas.

Aquarium är en av de populäraste sevärdheterna i Barcelona. Ett mycket imponerande akvarie med över 450 olika arter av vattendjur. Roligt för både stor och liten! Barcelona Zoo är ett annat litet dagsäventyr som passar för hela familjen.

Den mer än en km långa gågatan Las Ramblas kan i sig själv definieras som en sevärdhet. Turistar man i Barcelona så är det förvisso omöjligt att missa denna gata som kantas av grönskande träd, gatuartister, blomsterbutiker, småaffärer och tapasbarer.

Friluftsmuseet Poble Espanyol, det naturhistoriska museet CosmoCaixa och konstmuseerna Moeso Picasso och Joan Miró Museum som behandlar de båda stora konstnärerna samt visar några av deras verk, är alla intressanta besök när man turistar i Barcelona.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear