0771 - 456 700 Våra butiker

Resor Lissabon

Lissabon är en mycket trevlig semesterstad med stor variation och låga priser. Stadens struktur är intressant eftersom att den är byggd på sju kullar och för att ta sig runt finns okonventionella medel som bergbanor och hissar, vilket ökar på stadens charm. Stadsdelarna skiljer sig en hel del från varandra, eftersom att staden är uppbyggd stegvis under många sekler – Lissabon blev Portugals huvudstad redan år 1249. Man hittar allt från perfekta rutnätskvarter till vindlande gränder i Lissabon vilket gör att man kan välja vad man föredrar – gammal charm, eller modern bekvämlighet.


Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Lissabon har underbart klimat med milda till varma temperaturer året om. Tempot är ganska lugnt för att vara en storstad, men om nätterna är det som att pulsen snabbt stegrar. Här finns ett mycket bra nattliv med många trevliga barer och vibrerande nattklubbar.

Portugal var en stor kolonisatör och hade systerländer på ett flertal ställen världen över, bl a Brasilien och Goa i Indien var prägeln från Portugal ännu är tydlig. Det finns också en hel del invandring från forna kolonier i landet och detta syns extra tydligt i huvudstaden.

Det finns ett flertal museum, monument, trädgårdar och andra intressanta sevärdheter i Lissabon, och allting är inom gångavstånd.

Museu Nacional de Arte är Lissabons stora konstmuseum. Här får man chans att se konst inom ett flertal kategorier – målningar, teckningar, smycken, keramik, textil och möbler. Variationen är stor med konst från Europa, Afrika och Orienten.

Aqueducto das Águas Livres är en fantastiskt pampig akvedukt från 1700-talets mitt. Dess högsta punkt är 66 meter och antalet bågar uppgår till 109 stycken. En mycket imponerande syn!

Basílica da Estrela
är en smäktande vacker basilika från 1700-talet. Kyrkan är byggd i barock stil och var den första i världen att tillägnas Jesus Kristus heliga hjärta.

Castelo de São Jorge
byggdes redan på 400-talet och vittnar om Lissabons mycket gamla historia. Från borgen har man en fantastisk vy över staden och floden Tagus.

Imponerande Mosteiro dos Jerónimos är ett ståtligt kloster byggt i en blandning av barock- och renässansstil. Klostret firar Upptäckaråldern och dess inredning är minst sagt häpnadsväckande med symboliska gravar för att hedra den kände poeten Luis de Camoes och upptäckaren Vasco da Gama.

Det finns flera vackra botaniska trädgårdar i Lissabon – Ajuda, Faculdade Ciências, Campo Grande, Estufa Fria och Estrela är bara några av dem.

Santuário de Christo Rei är namnet på den staty som sedan år 1959 reser sig hela 110 meter över Tagusflodens södra bank. Statyn är iögonfallande lik den som övervakar Rio de Janeiro i Brasilien.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear