0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Wien

Wien är Österrikes huvudstad och en mycket välbesökt destination i landet, överträffad endast av de populäraste skidorterna. Wien är lika vackert sommar som vinter och vår som höst, varje årstid ger staden sitt speciella ljus.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Den som uppskattar pampiga, vackra, gamla byggnader, konstmuseer, samt annan finkultur som inkluderar ett sofistikerat nöjesliv med operor och teaterpjäser, gör helt rätt i att besöka Wien. Staden har stark och lång historia som en av Europas mest centrala städer.

Givetvis har Wien också sin beskärda del av pulserande nattklubbar, musikbarer och diskotek, så den som är sugen på lite mer fartfylld underhållning blir inte heller besviken. I Wien finns något för alla.

Wiens gamla stadsdel är idag klassificerad som världsarv, den är fylld med ståtlig arkitektur i barock stil och bjuder på ypperliga shoppingmöjligheter för den som gillar dyra och lyxiga saker.

Spanska ridskolan är en mycket vacker och välkänd byggnad i barockstil. Inuti tränar och uppträder de väldresserade Lipizzanerhästarna som attraherar människor av alla de slag - inte bara hästtokar. Man bör vara medveten om att biljetter måste bokas i god tid eftersom att showerna är mycket populära.

Den välkände och kontroversielle psykoanalysens fader Sigmund Freud bodde under en tid i Wien. I det huset finns idag Sigmund Freud-museet som visar originalmöbler, några bitar ur Freuds antikvitetssamling, samt ett par av hans tidiga bokutgåvor.

Det konsthistoriska museet i Wien är en mycket pampig byggnad som för bara exteriörens skull är väl värt ett besök. Inuti finns verk från stora konstnärer som Velasquez, Rembrandt och Rafael. Gamla skatter och gravfynd från de antika rikena i Grekland och Egypten finns också att beundra här.

Wien kan stoltsera med många av världens ledande musikkompositörer inom klassisk musik och statsoperan i Wien bjuder på många fantastiska musikuppsättningar varje år.
Stefansdomen är en välkänd katedral i Wien, den har stått orubblig i Wiens gamla stad sedan 1200-talet då den byggdes. Inga bomber har fått denna pampiga katedral på fall. Konstarkitektur när den är som bäst.

Schweizerhof är en gammal fästning som uppfördes år 1275, idag ser den barock ut i stil, men renoveringar är pågående för att återställa byggnaden till sin ursprungliga gotiska stil. Förutom att beundra denna vackra byggnad så är en stor anledning till varför man bör besöka Schweizerhof gosskören som sjunger i slottskapellet varje söndag.

Billigt flyg tur&retur till Wien

fr. 1 445:-

Resor till Österrike

Resor till Wien
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear