0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Marrakech

Färgstarkt, spännande, och mystiskt – naturligtvis talar vi om Marrakech. Få städer på jorden erbjuder lika skön balans mellan mystik och skönhet – utan att för den sakens skull bli kuslig. Alla hus i Marrakech är målade i olika rosa nyanser vilket ger staden en varm känsla – ett vanligt smeknamn för Marrakech Den rosa staden.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Det finns en vass blandning av gammalt och nytt i Marrakech, och influenserna i staden kommer från många håll. Marocko ligger i Afrika, men landet är arabiskt och Europa ligger bara ett stenkast bort. Dessutom var Marocko ett franskt protektorat ända fram till år 1956, vilket har satt stor prägel på landet, inte minst är det tydligt genom att de flesta marockaner talar flytande franska.

För turisten är Marrakechs Djeemaa el Fna-torg lite som att stiga in i en exotisk, nästan förtrollad, värld. Här kan man äta mat ur väldoftande matstånd och sedan gå en tur i den gamla stadens labyrintgränder för att titta på, eller kanske handla några vackra hantverk. De flesta tillverkas på plats av de många begåvade hantverkare som bot i staden.

Marrakech brukade vara en favoritdestination för själssökande hippies under 60-70-talen och fortfarande hämtar många spiritualister inspiration från denna mytomspunna, varma och spännande stad.

Medina är Marrakechs gamla stad, belägen innanför stadsmurarna. Här finner man det mesta som är intressant ur turistperspektiv – de mysiga gränderna, basarerna, Koutobiamoskén och det hänförande torget Djemaa el Fna.

Djemaa el Fna är redan nämnt inledningstexten till denna artikel, det är inte bara Marrakechs hjärta utan möjligen den mest symboliska platsen för hela landet. Att besöka Djemaa el Fna är som att gå på cirkus med en fullständig show bestående av tama apor, ormtjusning, akrobater och spektakulära skådespel. Blir man hungrig så är det bara att köpa något smaskigt ur de rykande matstånden – här är det mesta dessutom väldigt billigt. Tröttnar man på cirkusen så kan man strosa vidare genom de basarkantade gränderna bakom, titta på skickliga hantverkare när de skapar fantastiska saker och kanske handla några minnesvärda souvenirer med sig hem.

Koutobiamoskén är Marrakechs stora landmärke och en lika självklar symbol för staden som Big Ben är för London, eller Eiffeltornet för Paris. Moskén färdigställdes på slutet av 1100-talet och når hela 69 meter upp i luften. När man byggde Giraldamoskén i Sevilla hämtade man sin inspiration från Koutobiamoskén och sedan har Giralda i sin tur stått som modell för tusentals kyrktorn över hela Europa.

Hammam är ett koncept som ursprungligen kommer från Turkiet, men som idag är spritt och välkänt över hela världen. En hammamupplevelse kan kännas smärtsam – man bastar hett, skrubbas hårt och knådas sedan ännu våldsammare, men känslan man får efteråt går inte att jämföra med något annat. Aldrig blir man så ren, mjuk och len som efter ett besök till ett hammam. Det är uppenbart välgörande för kroppen, men frågan är om inte upplevelsen når ända in i själen. Badhusen i Marrakech är ofta väldigt vackert utsmyckade och priserna är låga.

Billigt flyg tur&retur till Marrakech

fr. 2 752:-
fr. 3 284:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear