0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Riga

Ett nordösteuropeiskt Paris, det skulle man kunna kalla Riga. Staden är givetvis mindre än Paris, men fyller helt klart kvoten för att räknas som en storstad. Centrum pryds av imponerande slott, pampiga byggnader, eleganta boulevarder och romantiska avenyer. Sevärdheterna i staden är många och Riga lämpar sig väldigt väl för allt från romantiska höstweekends till fulländade shopping- och nöjesresor.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Lettland ligger med Estland i norr, Litauen i syd och Ryssland i öst. Tar man en båt över Östersjön, som är landets västliga gräns, så landar man i Sverige. Även om Lettland helt klart har haft mer påverkan från öst genom åren så syns det tydligt att väst länge har dragit landet i sin riktning.

Riga är smäktande vackert, välbevarat och - fortfarande för oss svenskar - billigt att semestra i.

Riga har en anrik historia bakom sig. År 1201 lades stadens grunder och under Medeltiden var Riga en av de allra viktigaste städerna i området. Många länder har slagits om att få kalla Riga sitt, bl a Polen, Ryssland och Sverige. Under världskrigen låg Riga under konstant attack från både öst och väst och förlusterna blev många. Inte förrän 1991 blev Lettland en självständig stat och så snart som år 2004 blev landet medlem i EU.

I Riga ska man passa på att insupa klassisk kultur. Besök till State Museum of Art, Latvian Ethnographic Opera och Dome Cathedral är givna. Att beskåda House of Blackheads som uppfördes redan på 1300-talet, samt att gå minst en promenad genom Gamla Stan är andra självklarheter. Gillar man jugendbyggnader så går man till gatorna Elisabetes och Alberta Iela där några av norra Europas allra vackraste hus finns.

Ockupationsmuseet kan man lära sig mer om Lettlands ockupationstäta historia. Man upprättade museet för att minnet av den 51 år långa ockupationen från både Sovjetunionen och Nazityskland aldrig ska falla i glömska.

Resor till Lettland

Resor till Riga
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear