0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Venedig

Det finns ingen plats i världen som har lika romantiska miljöer som Venedig, hela staden är uppbyggd på lerbankar och mellan husen flyter kanaler fram. På dessa kanaler kan man åka romantiska turer på stadens många gondoler. Det är en plats som utstår hårt tryck från både det vatten som omger och ringlar genom staden, och från turismen. Över 12 miljoner människor besöker Venedig varje år – de flesta under vår, sommar och höst.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Kanalerna som rinner genom staden fungerar som gator och gondolerna med sina hattbeklädda gondoljärer ser ut som tagna ur en svunnen tid, det är för just kulturellt berikande och romantiska resor som Venedig är så omtyckt. Vill man sola och bada, festa loss eller åka på äventyr så bör man styra sin kosa någon annanstans.

Venedig harr sedan 1987 status som en del av vårt världsarv och ingen biltrafik är tillåten i staden, vilket är ännu en sak som gör den så unik. Det finns såklart ett gediget utbud av intressanta och vackra miljöer och sevärdheter i Venedig och även om kanalerna lider av föroreningar och staden har exploaterats av turister i många år så behåller den sin magiska atmosfär.

Den mest besökta sevärdheten i Venedig är San Marco-basilikan. Här finns en spektakulär mix av olika arkitekturstilar – allt från romersk till bysantisk och renässans. I anslutning till denna ligger Markusplatsen – Piazza San Marco – som på många sätt är stadens hjärta.

Vill man insupa lite gullig miljö så beger man sig till Burano som är ett område med färgglada hus och mycket speciell arkitektur.

Är man intresserad av konst så får man inte missa konstgallerierna Galleria dell’Accademia och Peggy Guggenheim Collection som visar konst som spänner från 1400-talet och fem sekler framåt. Här finns fantastiska trädgårdar och spännande installationer.

Katedralen Chiesa di Santa Maria Assunta var stadens allra första katedral. Här finns en Madonna gjord i mosaik och som anses vara ett av de vackraste bysantiska konstverken i hela Italien.

En typisk turistattraktion är att åka på kanalsightseeing. Nr 1 Vaporetto är en omtyckt tur som kör längs hela Canal Grande, vilken är stadens huvudled.

Ponte di Rialto heter Venedigs mest kända bro, den uppfördes på 1100-talet och har en central roll i Shakespeares klassiker ”Köpmannen i Venedig».

Vi i Sverige har en alldeles särskild relation till helgonet Santa Lucia, vi firar henne den 13:e december varje år, med stor, stämningsfylld fest. I San Geramia-kyrkan i Venedig finns Santa Lucias kvarlevor i en glaskista för allmän beskådning.

Billigt flyg tur&retur till Venedig

fr. 2 415:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear