0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Aten

Aten är en högljudd och vältrafikerad metropol på sydkusten av det grekiska fastlandet. Man känner av att Aten ligger så nära orienten som man kan komma i Europa, det är varmt och ljust här och atenarna är långt ifrån några tystlåtna och timida människor. Man hör konstant rop och biltutor och det gäller att ha en viss överlevnadsdrift för att komma någonvart i denna livliga stad.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Aten är givetvis inte bara bullriga bilar och högljudda människor, det finns lugna områden med massor av charm och – givetvis – fantastiska kvarlämningar i denna västerländska civilisationens vagga, där den mest berömda förstås är Akropolis.

I Aten kan man leva riktigt storstadsliv med allt vad det innebär med shopping, mysiga kaféer, barer och restauranger, muséer och gallerier, eller så kan man göra sitt besök i denna mångtusenåriga metropol till en djupdykning i det som kom att forma hela västvärldens kultur och civilisation.

Uppe på en klippa med fantastisk utsikt över hela Aten ligger Akropolis. Det finns bevis för att det fanns bebyggelse och civilisation här ända sedan 6000 f.Kr under den mykenska eran, men det mesta av det som idag är Akropolis uppfördes för ca 2500 år sedan. Akropolis betyder egentligen «högt belägen stad» och det finns många sådana runt om i Grekland. Akropolis i Aten är känt över hela världen och dess heliga tempel heter Parthenon, vilket betyder jungfru och refererar till Jungfrun Athena. Akropolis i Aten är sedan 1987 en del av vårt världsarv, det är en gigantisk, antik stadsruin som med all sin prakt lätt får en att tappa andan.

Akropolismuseet i Aten invigdes år 2009 och är toppmodernt, fräscht och fyllt med antika kvarlämningar från Akropolis. Här kan man lära sig allt om den gamla staden och om hur man levde i Aten för 2500 år sedan.

Plaka är Atens gamla stad och ligger vid Akropolis fötter. I detta område har det bott människor i över 1000 år och det finns än idag byggnader från denna tid. Idag är Plaka ett mycket mysigt område att strosa omkring i och här finns en hel del gatuförsäljare, små butiker och tavernor.

Lykabettos är Atens högsta berg, man kan ta sig upp med bergbana och njuta av utsikten av denna enorma gamla metropol med ett fantastiskt panoramaperspektiv.

Är man intresserad av gamla kvarlämningar och keramik så får man inte missa Kerameikos som är ett område nordväst om Akropolis i Aten. Här bodde stadens keramiker och man kan gå omkring bland intressanta utgrävningar eller besöka områdets keramikmuseum som bl a visar vaser, statyer och leksaker. Man kallar området «Atens antika kyrkogård».

Billigt flyg tur&retur till Aten

fr. 2 054:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear