0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Tallinn

Tallinn är Estlands huvudstad och ligger överst av Baltikums tre länder, på andra sidan Östersjön. Det är en otroligt vacker stad, särskilt under de ljusa sommarmånaderna. Den gamla staden i Tallinn heter Vanalinn och bjuder på en nästan intakt medeltida stadskärna. Här kan man beundra söta stråhus, fina torn, ta en kaffe vid ett skuggigt, litet torg eller vandra längs den intakta stadsmuren som skyddar denna sagolika stadskärna. Det är väldigt lätt att föreställa sig hästburna riddare och linneklädda ungmör på Vanalinns charmiga kullerstensgator som påminner lite om Visby på Gotland.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Vill man så kan man besöka den svenska kyrkan Rootsi-Mihkli Kirik eller stadens äldsta skola som grundades av vår svenske kung Gustav II Adolf. Sverige hade stort inflytande över Estland under 1600-talet och det märks tydligt. Det sovjetiska har man dock varit noggranna med att försöka radera från staden.

Tallinn är inte bara intressant ur historiskt och kulturellt perspektiv, shoppingen och nattlivet i den här staden är också helt suveräna. Kanske är det inte fullt så billigt som för några år sedan, men med skandinaviska mått mätt så är det mesta fortfarande väldigt prisvärt.

Det finns många vackra och intressanta sevärdheter i Tallinn och det är enkelt att få tag på svensktalande guider som kan ta en med på sightseeing, billigt är det också.

Vanalinn är namnet på Tallinns medeltida stadskärna, den finns innanför de vackra stadsmurarna och har idag status som världsarv, vill man komma in på förstklassigt vis så tar man vägen genom Viruporten som är slående vacker.

Kadriorgs slott byggdes på 1700-talet och är en smäktande vackert palats i barock stil. Slottet uppfördes som sommarresidens åt tsarfamiljen och rymmer sedan 1920-talet ett attraktivt konstmuseum. Parken som omger palatset är fantastiskt mysig att strosa omkring i.

Alexander Nevskij-katedralen är allt som man förväntar sig av en påkostad öststatskatedral. Influenserna till designen på katedralen kommer från många olika historiska stilar, men att det var en ryss som ritade den går inte att ta miste på. Rundade tak och påkostade utsmyckningar i guld är några av katedralens kännetecken. 

I stadsdelen Pirita, utanför centrum, finns Teletornet varifrån man får fantastisk utsikt över Tallinn. Tornet är 314 meter högt, men utsiktsplatsen når «bara» 170 meter upp i luften.

Sankt Olaikyrkan i Tallinn hade när den byggdes världens högsta tornspira och än idag sträcker sig denna pampiga kyrka på 124 meter långt högre upp i luften än alla andra byggnader runt omkring. Även härifrån får man en fantastisk utsikt över Tallinns gamla stad.

Resor till Estland

Resor till Tallinn
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear