0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Golden Sands

Golden Sands ligger på Bulgariens nordöstra kust och har Svarta havet vid sina fötter. Denna semesterort är precis vad den heter - en enorm gyllene strandremsa där man kan spendera lata dagar under solens värmande strålar. Med sin nära belägenhet till staden Varna så erbjuder Golden Sands en aning fler alternativ för turister än vad Bulgariens allra största turistort Sunny Beach gör, som ligger ca 4 timmar söderut.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Charter Golden Sands

Ända sedan 1957 har det kommit soldyrkande turister till Golden Sands och idag har detta lilla paradis över 70 hotell, spaanläggningar, lägenheter, kasinon, nattklubbar och sportanläggningar. Här finns inte särskilt många «lokalbor», men en hel del säsongsarbetande personal. För den som föredrar klorvatten framför saltvatten så finns det ett stort utbud av pooler i Golden Sands, samt – inte att förglömma – det stora vattenpalatset Aqualand.
 

Aqualand är ett trevligt avbrott för barnfamiljer som tröttnat på strandlivet och vill uppleva något annorlunda för en dag. Det är en mycket fin vattenpark med hög säkerhet och mängder av vattenattraktioner.

Den som besöker Golden Sands enbart för strandlivets skull behöver inte röra sig ur fläcken under hela sin semester, men för den som kanske känner sig lite rastlös under sitt parasoll så ligger den mysiga strandstaden Varna alldeles precis söder om Golden Sands. Gågator utan bilar, härlig shopping, mysiga uteserveringar och 350 000 människor som alla trivs med att kunna dra det bästa ur både strandliv och stadsliv.

Nessebar är en liten stad som är bevarad ända sedan Medeltiden. Massor av charm finns i kullerstensgatorna, de gamla kyrkorna och ruiner som får det att kittla till lite i magtrakten. Nessebar är utsedd till en del av vårt världsarv. Man tar sig hit med buss eller taxi.

En av de allra vackraste byggnaderna i hela Bulgarien är det heliga klostret Rila. Beläget vid Rilaberget badar detta kloster i natursköna omgivningar. Klostret är hela 1100 år gammalt och ansedd vara den heligaste platsen i Bulgarien. Vill man besöka Rilaklostret så krävs lite planering eftersom att det ligger 50 mil ifrån Golden Sands.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear