0770 - 45 75 23 Våra butiker

Tips för ett mer hållbart resande

Vill du veta vad du kan göra själv för att resa mer hållbart? Här hittar du några enkla tips som ger en positiv inverkan på miljön och gör resandet mer hållbart. Vi värnar om de platser och destinationer vi erbjuder och vill bevara dem på bästa sätt. Målet är att våra barn och framtida generationer ska få chansen att njuta av världens alla vackra platser, på samma sätt som vi gör. 

 

Välj direktflyg
Om möjligt - välj direktflyg eftersom mellanlandningar, med fler starter och landningar, innebär ökade utsläpp.
 

Minimera packning

Ju mindre bagaget väger, desto mindre blir flygplanets bränsleförbrukning.
 

Hållbara hotell

Många hotell arbetar enligt en standard som är godkänd av GSTC (Global Sustainable Tourism Council), vilket bland annat innebär att de minskar sina avfall, energi- och vattenförbrukningen och tar stort socialt ansvar i sina respektive lokalsamhällen. Se alla hållbara hotell här »

 

Energispara
Släck lampor, spara på vattnet när du duschar, använd handdukarna länge och stäng av luftkonditionering. Bidrar till att hotellet minskar sin energiförbrukning och därmed sitt klimatavtryck.


Välj ditt resmål med omsorg
Undvik destinationer som lider av överturism, eller som har problem med nedskräpning. Titta på alternativa, mindre besökta resmål – detta gynnar även den lokala befolkningen. 

Stötta lokala näringsidkare
Turismen är den viktigaste inkomstkällan för många länder – men med stora, utlandsägda hotellkomplex är det inte alltid att turisternas pengar kommer den lokala befolkningen till gagn. Se till att besöka lokala restauranger och lokala marknader, köp lokalproducerade varor och souvenirer, eller anlita en lokal guide. Dessutom maximerar du på detta sätt de fantastiska upplevelserna som en utlandsresa ger!
 

Bufférestaurang
Minimera matsvinn genom att aldrig ta mer än du kan äta upp. Gå hellre fler gånger!
 

Aktiviteter med djur
Delta endast i djuraktiviteter om dessa är certifierade och följer internationella riktlinjer för djurskötsel. Djurhållningen i flera populära turistländer är inte kontrollerad, varför du endast ska besöka en djurpark eller delta i någon aktivitet med djur om arrangören följer internationella riktlinjer. Att rida på elefanter bör alltid undvikas. 
 

Klimatreducera din resa
När du klimatreducerar din resa bidrar du exempelvis till projekt som stöder utvecklingen av biobränsle, återplanteringen av träd och utvecklingen av förnybara, fossilfria energikällor.  Läs mer om hur du klimatreducerar din resa »

 

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear