0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend Málaga

Sök och boka billiga weekendresor till Malaga. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Billigt flyg + hotell tur&retur till Malaga

fr. 2 542:-
fr. 4 031:-
fr. 4 782:-

Mer om Malaga

Mer information om Málaga

Fakta om Málaga

Ibland verkar det som om alla som ger sig av till soliga Spanien hamnar
i Málaga, om så bara för att de flyger in till den internationella flygplatsen – porten till Costa del Sol – ett av världens mest populära turistmål. Med ett utmärkt klimat, vackra Medelhavsstränder och ett pulserande nöjesliv är det förståeligt. Men för dem som är intresserade visar en närmare titt att det fanns liv här redan innan turistströmmarna anlände.

Málaga har en lång historia av ockupation och erövring – fenicierna, romarna, visgoterna, morerna och till sist det kristna Spanien. Man led också svårt under spanska inbördeskriget. Stadens moderna ansikte är inriktat på handel och på att se till turistnäringens behov – ett nav med en stor och välutvecklad hamn som har blivit en seriös rival till Andalusiens officiella huvudstad Sevilla.

Men ändå finns mycket som minner om Málagas historia kvar. I den gamla staden bakom hamnen finns pittoreska smågator, torg och monument, en livlig kafékultur och utmärkta boutiquer. Det stora torget – Plaza de la Constitución – är ett centrum, liksom den vackra trädkantade Avenida och gågatan Calle Marqués de Larios. Alldeles i närheten ligger det imponerande moriska Alcazaba-fortet från 1000-talet (det är nu ett arkeologiskt museum). Fortet ligger ovanför en komplett romersk amfiteater. På en kulle i närheten ligger det moriska slottet Gibralfaro varifrån utsikten över staden är hänförande. Den fina barockkatedralen saknar ett klocktorn vilket har inspirerat dess smeknamn – La Manquita (enarmad kvinna). Málaga har ansökt om att få bli europeisk kulturhuvudstad 2016 – Viva Málaga!

Pablo Picasso (eller Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Reme - dios Cipriano de la Santisima Trinidad Clito Ruiz y Picasso) föddes i Málaga 1881. Hans barndomshem är ett museum.
Invånare
558 000 (2006)

När ska man åka
På sommaren för turistaktiviteter, vår
eller höst för att ta det lite lugnare.

Missa inte

Kryptan och de fina gravarna i
barockkyrkan Virgen de la Victoria.
En tur inåt landet för att uppleva några av de oförstörda byarna och få syn på det traditionella Andalusien – som Ojén (det är relativt billigt att hyra bil).

En guidad busstur runt staden. Den tar ungefär en och en halv timma och tar dig till de bästa sevärdheterna. Jardines de la Conception – en underbar botanisk trädgård i utkanten av staden.

Den colosseum-liknande tjurfäktningsarenan som är omgiven av
moderna höghus.

Bra att veta
Filmstjärnan Antonio Banderas kommer
ofta hit för att delta i Semana Santa (den heliga veckans festival). Det har han gjort sedan han var liten.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Förslag på resor Stockholm - Malaga
 
Endast flyg
Flyg + Hotell
Hemresa
Resenärer
Hemresa
Boende
Antal resenärer
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear