0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend Florens

Sök och boka billiga weekendresor till Florens. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Mer information om Florens

Fakta om Florens

Florens är Italiens, och kanske världens, kulturella centrum. Proppfull med museer, gallerier, underbara byggnader och konstskatter i världsklass ligger denna oförstörda senmedeltida stad och demonstrerar tydligt sin betydelse för politisk och kulturell utveckling i Europa. Inom arkitekturen måste katedralen Santa Maria del Fiore vara det absoluta mästerverket – mest kallad Duomo – ett gotiskt byggnadsverk. Den magnifika och mäktiga kupolen byggdes av Filippo Brunelleschi och inuti finns vackra fresker av några av Italiens största konstnärer. Kampanilen (som delvis ritades av Giotto) och dopkapellet är också värda ett besök. Dopkapellet var från början ett romerskt tempel – bronsdörren är ett av de första exemplen på bronsgjuteri under renässansen. Både kupolen och kampanilen är öppna för besökare och erbjuder en fantastisk utsikt över stadens tak.

I hjärtat av staden ligger Piazza della Signoria med den mäktiga Neptunusfontänen skapad av Bartolomeo Ammanati. Denna berömda skulptur ligger i slutet av en romersk akvedukt som fortfarande fungerar. En promenad i staden avslöjar många mästerverk från renässansen, som Brunelleschis Ospedale degli Innocenti, Pazzikapellet i kyrkan Santa Croce, Michelangelos arbeten i San Lorenzo och Biblioteca Medicea Laurenziana.

Renässansens Florens dominerades av familjen Medici, som var stadens mäktigaste familj mellan 1400-talet och 1800-talet. De stödde många konstnärer och två av stadens främsta konstmuseer, Uffizierna och Pitti-palatset, skapades för deras konstsamlingar. Uffizierna öppnades för allmänheten redan 1591 vilket gör det till Europas första museum. Idag finns världens bästa samling av italiensk och florentinsk konst här. På andra sidan floden ligger Pitti-palatset som innehåller mer av familjen Medicis privatsamling och ett stort antal renässansverk, som flera Rafael och Titian, liksom en stor samling modern konst. Bredvid palatset ligger den vackra Boboli-trädgården där man kan se intressanta skulpturer.

Arnofloden rinner genom centrala Florens och en promenad längs den ger en oförstörd vy över kupoler och torn. Missa inte Ponte Vecchio med inbyggda hus och butiker. Den byggdes 1345 och är den enda bron i staden som överlevde andra världskriget. 
Invånare
370 000 (2005)

När ska man åka
Vår eller höst.

Missa inte

Duomo – katedralen spelar stor roll i
att göra Florens skyline till en av de
mest pittoreska i världen. Den färdigställdes 1466 efter 170 år av arbete. Det får plats 30 000 människor i kyrkan. Kupolen är ett exempel på
mötet mellan renässansens hantverks skicklighet och tidens kultur. Den är 114,5 meter hög.

Uffizierna är ett av de mest berömda
museerna i hela världen. Bland mästarna som man kan se finns da Vinci, Michelangelo och Rembrandt. Upplevelsen är överväldigande.

Pitti-palatset.

En picknick i Boboli-trädgården varifrån man kan njuta av utsikten över staden och av de många skulpturerna.

Kyrkorna San Miniato al Monte, Santa
Maria Novella, Santo Spirito och
Orsanmichele.

Bra att veta
Man kan boka ett besök på Uffizierna
i förväg och på så sätt undvika de
enorma köerna.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear