0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

German.Local.Culture. - Upptäck det autentiska Tyskland på din nästa roadtrip

Tyskland är ett resmål som många har rest igenom på vägen till Sydeuropa. Men i en tid då trygghet, närhet och flexibla resor blir allt viktigare är det extra kul med några semestertips inom Sveriges närområden. Våra bucketlist-rekommendationer för dig är Rhen- och Moseldalens pampiga borgar och idylliska vinområden som är extra vackra nu under hösten.

 

En pärla i norra Tyskland är sagostaden Bremen, vars ”stadsmusikanter” säkerligen är stadens främsta ambassadörer. Minst lika populära är Bremens bryggeri ”Beck´s” eller fotbollsklubben Werder Bremen som hör till Bundesligas grundare.

 

Om du anländer med färja till Tysklands östra del, så möter  Harzbergens pittoreska städer söder om Berlin, som är kända för sina många korsvirkeshus. Missa inte en vistelse i fantastiska Quedlinburg varifrån du kan ta olika vandringsturer, t.ex. på traktens populära ”Häxstig”.

 

Har du blivit sugen att ge dig ut på en roadtrip? Nedan kommer fler tips. I hotellsöket ovan hittar du lämpliga boenden.

 

Missa inte: Rhen- och Moseldalen, Bremen, Quedlinburg.

Läs mer här

Tysklands populäraste semestervägar

Nordtyska Bremen – historia, öl, kaffe och vin i ett nötskal

Ett besök i stadens äldsta kvarter, Schnoorviertel, är en upplevelse som ingen får missa. De historiska byggnaderna med inbjudande butiker ligger som ett vackert (och fotovänligt!) pärlband längs de smala gränderna. Här trivs både lokalbefolkning och turister och en fika på något mysigt kafé i Schnoorkvarteret är ett måste för alla Bremenbesökare. Staden är nämligen känd för sin kaffekultur: Varannan kaffeböna importeras via just Bremen. Det finns otaliga sätt att uppleva kaffetraditionen på plats: ett samtal om kaffe på Lloyd-Caffee eller på Johann Jacobs nya kaffeakademi, en rundtur i rosteriet i Münchhausen eller på Azul Coffee, eller en kaffekurs på Cross Coffee.

 

Ett hett tips för soldyrkare med en förkärlek för öl är promenadstråket ”Schlachte” vid Weserfloden. Enligt Bremenborna själva är den en av stadens bästa platser för att njuta av solen och solnedgångarna. Du väljer bland över 2000 sittplatser mitt i stadens pulserande hjärta och koppla av med en kall öl vid vattnet. Självklart kan man inte prata öl utan att nämna Bremens mest kända bryggeri: Beck's. Bryggeriet erbjuder visningsturer inklusive avsmakning av olika ölsorter.

 

Från öl till vin: En 600-årig tradition, världens största samling av viner från Tysklands 13 vinodlingsregioner, specialiteter från Bremen med allt från Knipp (kryddkorv) till Labskaus (lappskaus) och landets äldsta fatvin – allt detta och mycket mer väntar besökare på ”Ratskeller” – Rådhuskällaren i Bremen. Nedstigningen i det imponerande underjordiska valvet är ett besök du inte ångrar vare sig du gör det för en bit mat och ädla drycker eller för en faktaspäckad rundtur.

 

Missa inte: Schnoorkvarteret, Beck´s bryggeri, Bremens Rådhuskällare.
Hur tar jag mig dit? Flyg till Bremen med ett byte, eller flyg till Hamburg, därifrån hyrbil eller tåg.

 

Läs mer här!

 

Harzbergens pittoreska pärlor, fantastiska vandringsleder och adrenalinfyllda familjeupplevelser

Om du flyger till Berlin och tar en hyrbil därifrån – eller anländer med färja i Tysklands östra del – så ska de kulturella och historiska skatterna i hjärtat av Harzbergen ingå i din roadtrip. Städerna Wernigerode och Quedlinburg med sina korsvirkeshus tar besökarna på en intressant tidsresa. Slotten Wernigerode och Falkenstein såsom Harzbergens gamla gruvor hör också till regionens främsta historiska – och vackraste - platser. I tågnostalgins tider är en färd med ”Harzer Schmalspurbahns” imponerande gamla ånglok ett absolut måste. Man erbjuder även gourmetutflykter med en unik kombination av vackert landskap och god mat och dryck.

 

Tusentals kilometer av vandringsleder präglar Harz´ naturlandskap: Vandringsleden Harzer Hexenstieg sträcker sig nästan 100 km mellan Osterode i sydväst och Thale i nordost och erbjuder en lockande flerdagsvandring. Sedan 2008 har den tillhört listan över populära vandringsleder utvalda av tyska vandringsförbundet.

 

Upplevelsetörstande familjer hittar sitt lystmäte i den lilla staden Thale som är fint belägen i Bodedalen: ”Vertikal wallrunning”, ”Megazipline med dubbla kablar” eller den 75 m långa ”GigaSwing-pendeln från hängbron TITAN RT” är höjdpunkterna som hör till alla adrenalinjunkies bucketlist i Harzbergen. Komplettera gärna med några åkturer på regionens mountainbikeleder eller testa den nya ziplinebanan ”Baumschwebebahn” som sträcker sig bland trädtopparna i Bad Harzburg!

 

Missa inte: Quedlinburg, slottet Falkenstein, Wernigerode, Thale, Brockenberget.
Hur tar jag mig dit? Flyg till Berlin, därifrån hyrbil.

 

Läs mer här!

 

 

 

 

Romantische Strasse – Ett namn som förpliktigar

Tysklands mest berömda och populära semesterrutt! Den knappt 400 km långa Romantiska vägen tar dig från UNESCO världsarvstaden Würzburg i centrala Tyskland ner till Füssen, Bayerns högst belägna stad. Nära Füssen väntar sagoslottet Neuschwanstein, vars kopia står i Disneyworld i Florida, att bli upptäckt. Längs den Romantiska vägen varvas kultur och historia med medeltida städer som berömda Rothenburg ob der Tauber, korsvirkeshus, slott, kuperade landskap och vingårdar – en njutning för alla och envar.

 

Rutten omfattar ett varierat kulturlandskap från vinregionen Fränkisches Weinland ner till alperna. Genom den vackra Tauberdalen leder den Romantiska vägen vidare till det geologiska Nördlinger Ries, pittoreska Lechfeld och genom det romantiska området Pfaffenwinkel med vallfartskyrkan i Wies som också är listad som UNESCO världskulturarv. Rutten avslutas vid de sagolika konungaslotten Neuschwanstein und Hohenschwangau som omges av fyra sjöar med naturreservatet Ammergebirge som kuliss.

 

Missa inte: Würzburg, Rothenburg ob der Tauber, Nördlingen, Dinkelsbühl och slottet Neuschwanstein.

 

Läs mer här! 

Bier- und Burgenstrasse - Kultur och kulinarisk njutning i Bayern och Thüringen

500 km ren njutning! Denna rutt kombinerar kultur och kulinariska upplevelser i dess renaste form. Den ca. 500 km långa öl- och borgvägen är väl utskyltad och leder från Bad Frankenhausen i Thüringen vid Kyffhäuserbergen till den östbayerska treflodsstaden Passau.

 

Längs öl- och borgvägen färdas du genom böljande naturlandskap med medeltida borgar, omsorgsfullt restaurerade slott, pittoreska parker och romantiska floder. Gör ett stop vid de fantastiska droppstensgrottorna i Saalfeld och besök ölets hemliga huvudstad Kulmbach med dess bedårande gamla stadskärna. Även Bayreuth med dess imponerande bryggerimuseum (finns med i Guinness rekordbok) lockar och de många bryggerierna och värdshusen längs vägen erbjuder spännande ölprovningar och kulinariska läckerheter.

 

Missa inte: Grottorna i Saalfeld, Kronach med vattenslottet Mitwitz, ”ölhuvudstaden” Kulmbach, Bayreuth och dess ölmuseum, idylliska Passau.

 

Läs mer här!

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan.
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear