0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Tyskland

Tyskland är ett fantastiskt resmål som övertygar med sin otroliga mångfald och närheten till Sverige.

Bortom motorvägarna finns ett Tyskland som många inte känner till. Här hittar du både metropoler och pittoreska småstäder att strosa runt i och ett rikt gastronomiskt utbud med över 300 stjärnrestauranger att smaka dig igenom. Det är få som vet att Tyskland följer tätt efter Frankrike i antal Michelinstjärnor. Samtidigt slår notan inte alls lika hårt mot plånboken, jämfört med exempelvis Frankrike eller Sverige. Så passa på och upptäck den högklassiga, tyska matkulturen som bjuder på långt mer än surkål och korv!

 

Naturälskaren och äventyraren lockas av Tysklands vidunderliga naturupplevelser med havet i norr och Alperna i syd med sina ringlande vandrings- och cykelleder och frostiga sluttningar med bra alpin skidåkning. Däremellan grönskar uråldriga skogar, glittrar vackra sjöar och vattenleder, odlas vin i världsklass och sagolika slott och borgar väntar på att upptäckas – bara för att ge några exempel.

 

Vad du än söker – en weekendtrip till storstan med shopping och kulturupplevelser, aktivsemester i naturen med barnen, gourmethelg med vinprovning, strandhäng – kommer du garanterat att hitta något i din smak! Ett smidigt sätt att upptäcka Tysklands pärlor är de mer än 150 semestervägar som landet har att erbjuda.
Kliv in i bilen och testa någon av våra bästa semestervägar som vi tipsar om nedan!

 

Läs mer om Tysklands vackra semestervägar här.

Tysklands populäraste semestervägar

Deutsche Weinstrasse – en njutbar rutt

Den tyska vinvägen är runt 85 km lång och vindlar sig genom den sydtyska vinregionen Pfalz – från den tyska vinporten vid den franska gränsen i Schweigen-Rechtenbach till Bockenheim.

 

Utmed vinvägen lockar Pfälzerwalds vackra naturlandskap, åtskilliga slott och borgar samt pittoreska byar och berömda ordet som Bad Dürkheim och Deidesheim. I regionen Pfalz’ milda, nästan sydländska klimat blommar mandelträden tidigt om våren, om sommaren frodas kiwifrukter, fikon och citroner, och om hösten skördas vindruvorna som omvandlas till ädla droppar vilka helst avnjuts tillsammans med det pfälziska kökets mustiga specialiteter – längs vinvägen står alltid njutningen i centrum. I bersåer, provsmakningsstugor och otaliga serveringar erbjuds viner från de över 300 olika vingårdarna i regionen.

 

Missa inte: Bad Dürkheim, Neustadt an der Weinstrasse och Deidesheim.

 

Läs mer här!

Niedersächsische Spargelstrasse – en kulinarisk rutt med sparrisen i fokus

Från sparrisstaden Burgdorf genom sparrisregionen Niedersachsen sträcker sig den 750 kilometer långa rundturen, den Nedersachsiska sparrisvägen, som är en av Tysklands mest intressanta temavägar. Längs vägen passerar man vidsträckta odlingsområden som Lüneburger Heide och Oldenburger Münsterland och kan stanna till vid en av sparrisgårdarna för att lära mer om odlingen, inta en härlig sparrislunch och kanske handla i gårdsbutiken.

 

Den Nedersachsiska sparrisvägen är sedan många år synonym med högkvalitativ sparris, vackra landskap, gröna hedmarker, pittoreska småstäder och marknader som är väl värda ett besök – även utanför sparrissäsongen (april-juni). Vi vill även slå ett slag för ett besök i vackra hansastaden Lüneburg, pittoreska Celle eller charmiga korsvirkesstaden Nienburg med sitt sparrismuseum.

 

Missa inte: Lüneburg, Nienburg, ett besök på sparrisgård, och såklart: Njuta av sparris ackompanjerat av gott vitt vin!

 

Läs mer här!

Romantische Strasse – Ett namn som förpliktigar

Tysklands mest berömda och populära semesterrutt! Den knappt 400 km långa Romantiska vägen tar dig från UNESCO världsarvstaden Würzburg i centrala Tyskland ner till Füssen, Bayerns högst belägna stad. Nära Füssen väntar sagoslottet Neuschwanstein, vars kopia står i Disneyworld i Florida, att bli upptäckt. Längs den Romantiska vägen varvas kultur och historia med medeltida städer som berömda Rothenburg ob der Tauber, korsvirkeshus, slott, kuperade landskap och vingårdar – en njutning för alla och envar.

 

Rutten omfattar ett varierat kulturlandskap från vinregionen Fränkisches Weinland ner till alperna. Genom den vackra Tauberdalen leder den Romantiska vägen vidare till det geologiska Nördlinger Ries, pittoreska Lechfeld och genom det romantiska området Pfaffenwinkel med vallfartskyrkan i Wies som också är listad som UNESCO världskulturarv. Rutten avslutas vid de sagolika konungaslotten Neuschwanstein und Hohenschwangau som omges av fyra sjöar med naturreservatet Ammergebirge som kuliss.

 

Missa inte: Würzburg, Rothenburg ob der Tauber, Nördlingen, Dinkelsbühl och slottet Neuschwanstein.

 

Läs mer här! 

Bier- und Burgenstrasse - Kultur och kulinarisk njutning i Bayern och Thüringen

500 km ren njutning! Denna rutt kombinerar kultur och kulinariska upplevelser i dess renaste form. Den ca. 500 km långa öl- och borgvägen är väl utskyltad och leder från Bad Frankenhausen i Thüringen vid Kyffhäuserbergen till den östbayerska treflodsstaden Passau.

 

Längs öl- och borgvägen färdas du genom böljande naturlandskap med medeltida borgar, omsorgsfullt restaurerade slott, pittoreska parker och romantiska floder. Gör ett stop vid de fantastiska droppstensgrottorna i Saalfeld och besök ölets hemliga huvudstad Kulmbach med dess bedårande gamla stadskärna. Även Bayreuth med dess imponerande bryggerimuseum (finns med i Guinness rekordbok) lockar och de många bryggerierna och värdshusen längs vägen erbjuder spännande ölprovningar och kulinariska läckerheter.

 

Missa inte: Grottorna i Saalfeld, Kronach med vattenslottet Mitwitz, ”ölhuvudstaden” Kulmbach, Bayreuth och dess ölmuseum, idylliska Passau.

 

Läs mer här!

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear