0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga resor till Portugal

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Lissabon

fr. 1 768:-
fr. 2 467:-
fr. 1 613:-

Charter till Algarve

Loading

Portugal

Portugal är ett av de länder som ökar mest i popularitet just nu, och för dig som älskar sol och hav är det till Algarve med sina 300 soldagar per år på sydkusten du ska bege dig. Här är havet en del av livet och du kan njuta av dagens fångst av fisk och skaldjur på någon av de små lokala restaurangerna längs kusten. 

Söker du en istället en weekend med shopping, sevärdheter och god mat är Lissabon ett måste! Denna charmiga stad har fångat mångas hjärtan där gammalt möter nytt, i en av världens säkraste länder.

För mer inspiration, se denna film, "Only You"!

Stränder för alla

Algarve är känt för sina härliga sandstränder, som ofta varvas med dramatiska klippor. Här finns inte mindre än 88 stycken ”Blue Flag Beaches”, vilket är stränder med den högsta vattenkvaliteten. Här finns en strand för alla!

 

Västerut från turistorten Albufeira är stränderna ofta dramatiska, medan stränderna österut mot spanska gränsen är mer klassiska. Några favoriter är sju kilometer långa Praia da Falésia i utkanten av Albufeira, vackra Praia de Sao Rafael och livliga Praia da Rocha.

Surfa, segla eller dyk

De soldränkta stränderna lämpat sig inte bara för sol, bad och avslappning utan här finns gott om guldkorn även för den som gillar vattensport.  Här kan du åka vattenskoter, vattenskidor, dyka, segla, vindsurfa och kitesurfa. Även om du gillar vågsurfing finns många bra stränder med höga vågar.

 

Ett riktigt surfparadis är Sagres, den lilla fiskebyn som ligger vid Portugals sydspets. Men här är det inte bara vattenaktiviteter som gäller utan du kan också rida, vandra eller cykla genom den sagolikt vackra naturen.

Natur och upplevelser

Algarve bjuder på dramatisk natur och längst den solkyssta och vågpiskade kusten kan du stanna till för att njuta av de dramatiska vyerna – till exempel vid Ponta da Piedade i Lagos med sina vackra klippformationer eller Cape Saint Vincent i Sagres med sina branta klippor.

 

För den som vill ta sig mellan klippor, stränder och små fiskebyar till fots finns fina vandringsleder, och det finns även många spännande nationalparker.

Fridfullt i Faro

Faro betraktas ofta bara som inkörsporten till Algarve och förbises som eget semesterresmål. Detta gör att staden har behållit sin fridfulla atmosfär och traditionella charm, särskilt kring den muromgärdade Gamla Stan. Staden ligger på en av Europas vackraste kustremsor.

 

Ett tips är att stanna några dagar i staden innan du reser vidare till andra delar av kusten. Läget mitt i Algarve gör också staden till en perfekt utgångspunkt för att utforska resten av Algarvekusten.

 

 

Även för familjen

Lissabon erbjuder en uppelevelse även för barnfamiljen. Med sitt varma klimat är det en stad som verkligen går att uppleva utomhus, ta spårvagnen till São Jorges slott och promenera bland murarna och fantisera er bort till hur det var att gå där som riddare. 

 

I Parque das Nações hittar vi "Kunskapens paviljong" med ett interaktivt vetenskapsmusem där hela familjen har roligt! 

 

 

Ericeira - Fiskebyn som blev surfarnas plats

Kombinera din vistelse i Lissabon med ett surfstopp. Med sina höga klippor blandat med sandiga vikar har Ericeira blivit en plats för surfälskare. Här finns flera stränder som passar alla nivåer av surfare. 
 

Denna mysiga fiskeby välkomnar även den som inte vill surfa, med sin långa historia med havet så erbjuder restaurangerna färskfångad fisk och skaldjur lagade med kärlek och omtanke.

 

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear