0771 - 456 700 Våra butiker

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Billiga flyg

 1. Amsterdam 1 628:-
 2. Barcelona 817:-
 3. Berlin 848:-
 4. Budapest 738:-
 5. London 667:-
 6. Malaga 1 102:-
 7. Menorca 3 458:-
 8. New York, New York 3 917:-
 9. Palma de Mallorca 1 041:-
 10. Paris 1 268:-
 11. Prag 1 598:-
 12. Rom 739:-

Menorca

I broschyrer om Menorca brukar man få läsa uttryck som ”havets pärla” ”smaragdgrönt hav” eller så är havet ibland turkosblått eller också azurblått. Men vad ska vi publicister göra? Det är ju sant! Ön är inte alls särskild exploaterad, det finns hundratals små stränder med knappt något folk och vädret är fantastiskt och ja vattnet är faktiskt kristallklart. Så kom och njut av Havets Pärla!

Läs mer om Menorca hos Menorcas Turistbyrå »

Stränder

Menorca är mest känd som en ö med många vikar och bukter och små, vackra stränder där man kan ligga och sola dagen lång. Men här hittar du också häftiga stadsstränder och ödsliga calas i naturparker; barnvänliga calas och halvkilometer långa playas och även Cala Galdana och Platja de Punta Prima, välanpassade för den funktionshindrade.


Läs mer hos Menorcas Turistbyrå »

 

Vandring

Vandra som en gentleman/gentlekvinna! På senare år har Menorca börjat bli populärt bland folk som tycker om att vandra. Ön är inte överexploaterad, det finns gott om naturparker, över 40% av ön är skyddade områden och landskapet är växlande och varierat men inte svårtillgängligt. Och så kan man promenera i timmar i trakter som verkar obebodda och ändå komma fram till en fin plats med bra inrättningar och trevlig service!

Läs mer hos Menorcas Turistbyrå
»

Segling och kajak

Menorca är fylld av små, undangömda stränder. Menorcaborna kallar dessa stränder för calas. De förtjänar att upptäckas på egen hand. Hyr en segelbåt i Maó eller Ciutadella för att utforska ön. Eller hyr en kajak! Det finns gott om uthyrningsplatser, kurser för nybörjare om du skulle behöva det, och havet är i allmänhet lugnt och fint, och de många calas och små playor ger utmärkt skydd i vackert landskap.

Läs mer om segling hos Menorcas Turistbyrå
»
Läs mer om kajak hos Menorcas Turistbyrå
»

Cykel och ridning

Öns lugna landskap lämpar sig bra för långa cykelturer, och det finns väl utvecklade banor kors och tvärs ön. Att ge sig ut och rida för att upptäcka ön är också populärt. Hästen var ju det traditionella transportsättet på ön, och det finns till och med en egen ras typisk för ön och även en alldeles egen dressyrtradition som du fortfarande kan se på plats!


Läs mer om cykel hos Menorcas Turistbyrå »
Läs mer om ridning hos Menorcas Turistbyrå »

Arkeologi

Romare, tidiga kristna, araber, forntidsfolk och sjörövare och pirater! Alla har de lämnat sina spår på ön.
Upptäck de många fornlämningar, ruiner och spår från gångna tider där de ligger utspridda på ön. Här finns också tusenåriga basilikor och ett romerskt militärläger där Caesars legioner en gång stampat!


Läs mer hos Menorcas Turistbyrå
»

Menorcas kök

Vad sägs om en kvällssupé på en stor, röd, läcker hummer vid en uteservering i härligt aftonväder? Menorcaborna gillar havsfrukter och fiskar av alla möjliga slag! Du kan också hitta mycket av deras traditionella Medelhavsköket: lätta sallader på närproducerade grönsaker, lokala ostar, ugnsbakade auberginer… Visste du förresten att de har god genever här? Ön var en gång i tiden engelsk koloni och det märks…

Läs mer hos Menorcas Turistbyrå »

Fågelskådning

Ön är en så kallad Biosphere reserve, utnämnt av UNESCO. Det finns 5 naturreservat och ytterligare 19 skyddade områden. Här hittar fåglar till våtmarker och klippiga väggar mot havet där de kan rova ostört. Hundratals olika arter låter sig bli sedda på ön. Landskapet är ändå tillgängligt för fågelskådaren och det finns ett väl utvecklat nätverk av vandring- och cykelleder för skådaren att ta sig fram.


Läs mer hos Menorcas Turistbyrå »
 

Windsurf

Den kända Mistral-vinden heter Tramuntana när den väl kommer till Menorca.
Ta ditt segel och din bräda till Fornells eller Cala Tirant på norra sidan när Tramuntana blåser, eller ta dig till San Xoriguer när vinden kommer från sydväst. Eller hitta bara en lagom skyddad vik för att öva på din freestyle!
Skolor och uthyrningsplatser finns lite varstans på ön, även för dig som vill bara prova på!

Läs mer hos Menorcas Turistbyrå »

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear