0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Billigt flyg

fr. 4 431:-
fr. 2 259:-
fr. 4 238:-
fr. 3 902:-
fr. 2 105:-
fr. 7 156:-

Charter

Loading

Semester på Kanarieöarna - Säg hej till solen!

Vi föreslår här en resplan så att du kan få ut så mycket som möjligt från Kanarieöarna. Förslagvis planerar du in en vistelse på två dagar på var och en av de åtta öarna! Vi listar det mest väsentliga om varje ö.

 

De två huvudöarna är Gran Canaria och Teneriffa. Dessa två är knytpunkterna där hav- och luftlederna till de andra öarna utgår ifrån. Väster om Teneriffa hittar du La Gomera, La Palma och el Hierro, och väster om Gran Canaria finns Fuerteventura, Lanzarote och La Graciosa.

Gran Canaria

Ön går under namnet den lilla kontinenten vilket ger en uppfattning av allt man kan hitta där som resenär. Öns största stad heter Las Palmas och är huvudstad för alla de östliga öarna. Staden är livlig och har ett häftigt nattliv och en hel del att erbjuda på kulturfronten. Missa inte att strosa runt på La Vegueta och shoppinggatan där, Calle Triana. En annan favorit är stadsstranden Las Canteras.

 

Här föreslår vi en tur runt ön vilket blir 25 intressanta mil lång: Börja med Arucas, känd för sin rom och San Juan Bautista kyrkan. Fortsätt mot hamnstaden Agaete och sedan söderut mot La Aldea och  utsiktsplatsen El Mirador del Balcon. Stanna sedan vid vykortsbyn Mogán och besök några av de mest kända stränderna i trakterna: Arguinegüin, Patalavaca, Puerto Rico och Amadores. En strand man absolut ska besöka är kända Maspalomas, en bit öken som sträcker sig ända ut till havet. Inåt landet finns det en hel del vackra byar upp i bergen. Där rekommenderar vi Tejeda och Teror.

Fuerteventura

En ö som är som gjort för avslappning, med över 15 mil stränder att dela mellan relativt få turister. En dröm för surfare, som på många av stränderna hittar intressanta vågor att rida på, men även barnen kommer att hitta en väldig lekplats på ön. Fuerteventura är en ö med en orörd kustlinje, smaragdgröna vatten och vit sand. Ön är skyddad som ett biosfärområde.

 

Den perfekta planen för Fuerteventura är att börja dagen med bad på någon av de kilometerlånga stränderna, till exempel Sotavento, Cofete, Morro Jable eller Costa Calma (på södra delen av ön) eller Playa de la Concha, i El Cotillo, och Grandes Playas de Corralejo (på den norra). Till lunch ska du äta på en fiskrestaurang där de serverar dagsfångad fisk. Mot kvällen kan du promenera i behagliga små städer/byar som Corralejo, Morrojable, Costa Calma eller Caleta de Fuste och passa på att äta middag i någon av dem. Den lokala osten är väldigt bra, och så är även de lokala kycklingrätterna. Corralejo ligger alldeles bredvid naturparken Las Dunas de Corralejo - missa inte den! Andra intressanta platser är utsiktspunkterna Peñitas och Morro Velosa, nära orten Betancuria.

Lanzarote och La Graciosa

Lanzarote:
Ska man bara spendera två dagar på ön finns det fyra platser man definitivt inte får missa: nationalparken Timanfaya, full med vulkaner och där du kan rida runt på kameler, de nästan utomjordiska lagunerna på Charco de los Clicos – om det finns det flytande vatten på Mars, så är det säkert såhär det ser ut! Det skyddade landskapet La Geria, där man odlar vin i vulkanisk miljö och Los Jameos del Agua, som lokala konstnären Cesar Manrique format till en underjordisk trädgård. Fina stränder att bada på är Papagayo, Las Cucharas, Las Conchas och nudiststranden Famara.

 

La Graciosa:
Denna lilla ö har vackra guldfärgade stränder, och är en plats för att njuta av tystnad och vacker natur. Ön ligger mittemot Lanzarote och det tar 30 minuter med färjan från hamnen i Orzola att ta sig till hit. Bästa sättet att lära känna ön är med cykel, eller så kan man också segla runt ön och stanna till vid de olika stränderna.

 

Teneriffa

En ö med tusen möjligheter. En av möjligheterna, den viktigaste - är nationalparken Teide. Beroende på hur mycket tid du har så kan du ta olika vandringsleder runt och upp Teide, en del av dem kan ta flera dagar.

 

På södra delen av ön upplever man en stark kontrast mellan de små bergsbyarna och de stora populära stränderna lite längre söderut, längs Costa de Adeje och Costa del Silencio. Dessa två är de varmaste platserna på ön. På norra delen hittar man två intressanta städer: Puerto de la Cruz och La Orotava.

 

 

 

 

 

 

 

 

La Gomera

En ö av magiska upplevelser

 

Besök nationalparken Garjonay och se med egna ögon att detta är en ö fylld av magiska upplevelser. Garajonay är en väldig jungfrulig djungel där man kan gå genom dimmor och känna vågrätt regn. Vi rekommenderar att boka en guidad tur, men vill man gå själv kan man börja på Juego de Bolas Visitor Centre.

 

Ön gömmer många hemligheter. Till exempel ”Orgeln”, en formation av klippor som tidens sekler har format. För att besöka den måste man ta en båt och åka längs Vallehermosos kustlinje.

 

Vill man simma är stränderna på Valla Gran Rey de mest populära. De ligger förresten nära San Sebastian de la Gomera, där Columbus en gång i tiden seglade västerut.

La Palma och El Hierro

La Palma:
Kallas i folkmun “La isla bonita”, den vackra ön, och är väl värd sitt namn.

 

Himlen på La Palma är skyddad och ön är känd världen över som ett centrum för stjärnskådning. Man upptäcker själv varför så fort man promenerar runt här när natten faller. De bästa vyerna över himlen brukar man få på Roque de los Muchachos.

 

På dagtid måste man besöka nationalparken Caldera de Taburiente (besöker man nationalparken med bil behöver man boka detta i förväg). Även skogen Los Tilos och Vulkanrutten är väldigt vackra platser att besöka.

 

El Hierro:
Ön är ett annorlunda resmål av flera anledningar. Visste du till exempel att el Hierro är 100% hållbar och självförsörjande i förnyelsebar energi? Än mer imponerande är denna lilla öns tusen vulkaner. Man överraskas av vidden av olika landskap (vassa klippor i norra delen, otroliga lavaformationer i den södra och lummig vegetation i centrala delarna). Ön är också en mycket bra plats för dykning och snorkling. De mest kända platserna för detta ligger vid La Restinga.

 

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear