0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Kalifornien – ett riktigt drömresmål

Det bästa sättet att uppleva Kalifornien är att hyra bil och göra en road trip. Här finns oändligt mycket att uppleva, allt från metropolen Los Angeles och vackra San Francisco till vindistrikten i Napa Valley. Passa gärna på att göra en avstickare till grannstaterna Nevada och Arizona och upplev flashiga Las Vegas och hisnande Grand Canyon. Boka flyg till Kalifornien här ovanför eller klicka här för att boka någon av våra spännande rundresor.

Los Angeles är staden med extra allt. Här finns såväl bohemiska kvarter som kändislyx i Beverly Hills, strandliv på Venice Beach, hektiskt nattliv i city, graffitti och exklusiva konstmuseer… Allt är möjligt i den utbredda staden, där 13 miljoner människor från 140 olika länder samsas.


Staden förknippas med film och glamour. I stadsdelen Hollywood samlas världens nöjesindustri och på trottoaren på Hollywood Boulevard finns mer än 2000 marmorstjärnor med olika kändisars namn. På Manns Chinese Theatre bredvid har superkändisar gjort hand- och fotavtryck samt skrivit sina autografer i cement. Nöjesparken Universal Pictures bjuder på filmmiljöer och häftiga åkattraktioner. Ett annat måste för många barnfamiljer är Disney World. Den som köper ett ”fast pass” slipper värsta köerna på de båda nöjesparkerna, vilket kan vara väl investerade pengar för den som vill hinna med mycket.

San Francisco är en storstad med småstadskänsla, känd för sina branta backar, vackra läge och långa stränder, om än med relativt kallt vatten. Ta spårvagnen och åk upp och ned för de branta backarna till kvarter med helt olika atmosfär. Här finns till exempel Chinatown, gaykvarteret Castro, Mission, som sägs påminna om Södermalm i Stockholm och Hayes Street, där det myllrar av alternativa affärer och barer. Vill du hellre shoppa i de stora kedjornas affärer är det Market Street och gatorna kring Union Square som gäller.

 

Hyr cykel och cykla över stadens mäktigaste symbol, Golden Gate Bridge, och ta färjan tillbaka. Eller ta en båttur över till det spännande fängelset Alcatraz. Åk gärna till stadens bästa utsiktsplats, Twin Peaks, i början av din vistelse, härifrån får du en bra överblick över den vackra staden. San Francisco är mångfaldens stad – en stad för alla. 

 

Las Vegas är känt för glittrande kasinon, häftiga shower med akrobatik eller världskända trollkarlar, ett stort utbud av olika restauranger och nattklubbar samt och sist men inte minst spektakulära hotell med häftiga teman. Att bo på ett femstjärnigt hotell på huvudgatan The Strip behöver inte kosta skjortan, då utbudet är så stort. Missa inte gratisshowerna utomhus: ljusshowen till musik utanför hotell Bellagio, den 15 meter höga vulkanen utanför The Mirage Hotel eller actionshowen utanför The Treasure Island - på ett fartyg i full storlek.

 

Den som gör en avstickare från Kalifornien till Las Vegas kan också passa på att besöka Grand Canyon, 5-6 timmars bilkörning bort. Här har Coloradofloden gröpt ur berget under lång tid och bildat världens största kanjon, som är väl värd ett besök.  

USA är som gjort för att hyra bil och åka på häftiga road trips. Och för den bilburne finns en sak som man bara inte får missa i Kalifornen: Highway 1, en av världens naturskönaste vägar. Den slingriga vägen går från San Francisco till Los Angeles, längs Stilla Havskustens azurblåa hav, genom ett mäktigt bergslandskap, amerikansk landsbygd och små kuststäder. Ett tips är att köra highway 1 från norr till söder, för att slippa ha vägbanan mellan dig och den fantastiska utsikten över Stilla Havet.
 

Huvudattraktionen är Big Sur med sitt karga landskap och rika naturliv. Här finns allt från elefantsälar och sjölejon till pelikaner och kondorer. Den som vill se mer av livet i havet utanför kusten kan besöka lilla kuststaden Monteray, där ett av världens största akvarier finns.  Klicka här för att boka din roadtrip

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear