0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Fly me to Holland

Flyg till Amsterdam

fr. 1 628:-
fr. 1 896:-
fr. 1 487:-
fr. 2 841:-
fr. 4 311:-

Fly ME to Holland!

Holland är ett litet land med mycket att erbjuda, från kultur och shopping till typiskt holländsk mat och mycket annat. Det finns något i Holland som kan intressera varenda besökare. Säsongens kallare väder möjliggör många aktiviteter, som julshopping, att besöka de många museer som finns i Holland eller att provsmaka exempelvis den holländska ärtsoppan ”snert”. Landet nås lätt med flygplan till Amsterdam Airport Schiphol. Kommunikationerna mellan städerna är mycket goda, så det är enkelt att upptäcka den mångfald som Holland kan erbjuda. Mer information hittar du på www.holland.com.

Arkitekturstaden Rotterdam

Hollands näst största stad, Rotterdam, passar utmärkt för en weekendresa. Staden bombades under andra världskriget, men holländarna har byggt upp den igen. Invånarna drivs av innovation och det märks inte minst på den enastående arkitekturen och den härliga stämningen i staden. Det finns också mycket att hitta på här, från shopping och museibesök till sevärdheter – som Erasmusbron – till det pulserade utelivet. Under perioden 29 november – 3 december 2017 anordnas Vintermarknaden, med många marknadsstånd, modeuppvisningar, workshops, uppträdanden, fototillfällen och mycket annat. Och sedan, 25 januari – 5 februari 2018 är det dags för Rotterdams internationella filmfestival. Det är Hollands största filmevenemang och fokuserar främst på nya, oupptäckta talanger.

Haag, den kungliga staden vid havet

Haag, den kungliga staden vid havet, har sin egen karaktär och historia. Staden ligger alldeles vid Nordsjökusten, och under de kalla månaderna är det underbart att vandra längs stranden ut till piren i Scheveningen. Det är inte bara politikens stad med det holländska parlamentet, utan här hittar du även många kulturminnesmärkta byggnader och historiska stadsdelar. Haags stadskärna är en av de bästa i Holland, så vill du julhandla kan du göra det här. Den 9 november 2017 kommer den andra upplagan av Scheveningen Light Walk att äga rum här. Det är ett nytt och populärt evenemang där mörkret lyses upp av ljus-, ljud- och eldeffekter. På nyårsdagen är det sedan dags för årets nyårsdopp – en tradition där holländarna inviger det nya året med en simtur i Nordsjön.

Utrecht – det bultande hjärtat

Den gamla, men fortfarande mycket levande staden Utrecht borde finnas med på listan över platser du ska besöka. Inte för inte kallas staden ”Hollands bultande hjärta”, och är ett perfekt resmål för en weekendresa. Staden är tillräckligt liten för att man ska kunna upptäcka den till fots, men tillräckligt stor för att man aldrig ska ha tråkigt. Domkyrkotornet kan tydligt ses från hela staden, så det är omöjligt att gå bort sig. Insup den unika stämningen när du vandrar längs kanalerna med sina kajer och kaféer vid vattnet. Helgen 16-17 december 2017 är det dags för festivalen Knus, som för värme med sig till staden under vintermånaden. Staden pyntas till fest och det blir många aktiviteter för alla åldrar – en julmarknad, skridskoåkning och brasor där du kan dricka en kopp glögg eller varm choklad.

Designstaden Eindhoven

Hollands femte största stad heter Eindhoven och är känd för att vara nyskapande inom både teknik och design. Denna kreativa stad erbjuder såväl musik och teater som mode och andra konstformer. Du tar dig enkelt hit tack vare Eindhoven Airport. Under 2017 firas konst- och arkitekturrörelsen ”De Stijl”. Fram till 2017 års slut får du se holländsk design i hela staden. Under perioden 11-18 november arrangeras ljuskonstfestivalen Glow i Eindhoven, där olika konstnärer har skapat ljusinstallationer i det offentliga rummet – beskåda dem alla under en promenad genom staden.

 

 

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear