0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga resor till Grekland

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Charter

Loading

Billigt flyg

  1. Aten 1 620:-
  2. Thessaloniki 1 624:-

Greklands mest charmiga städer

Om du planerar att besöka Grekland finns det två saker som du definitivt bör ta med dig: en högkvalitativ digitalkamera för att fånga hisnande landskap och ett minneskort med hög kapacitet för att lagra så många bilder du kan! Följ med oss till de mest charmiga städerna i Grekland!

Kos

Kos har en väl genomtänkt stadsplan med ett omfattande cykelvägsnät som erbjuder cyklister enkel åtkomst till och från staden. Här blandas de historiska byggnaderna i kolonialstil med små hus i östil, moderna och äldre lägenhetskomplex med restaurerade offentliga byggnader. Gör gärna ett besök i Korsriddarnas imponerande borg med fin utsikt över hamnen. 
Den berömda moskén i Kos ligger vid Lotzia Square och är en av stadens mest besökta punkter med fina restauranger och härliga caféer. Mitt emot Lotzia-moskén, finns en lugn plats med en stor platan där Hippokrates enligt legenden undervisade sina elever och undersökte sina patienter. 

Läs mer »

 

Rhodos

Rhodos anses vara en av de vackraste städerna i världen. Denna välbevarade medeltida stad som byggts i en halvcirkulär form runt hamnen är med på UNESCO:s världsarvslista. Det är en av de få kvarvarande medeltida städerna, och stadens förflutna skapar en mystisk atmosfär med sina kullerstensgränder och gotiska torn. Besök gärna stormästarnas slott (14: e c.), en spännande och intressant miljö, med en häftig historia. Vandra längs den välkända riddargatan, som har återställts till exakt som den var under medeltiden.
Gå gärna upp på muren som omringar gamla stan, det är många som inte vet att man kan gå på muren. 

Läs mer »

Kerkyra (Korfu)

Staden Kerkyra är förmodligen en av Medelhavets mest populära destinationer. Det lockar hundratusentals turister varje år och är en outtömlig källa till konstnärlig inspiration.
I den historiska gamla stadskärnan med sina härliga smala kullerstensgator (kantounia) kantas massor av affärer och restauranger. Här hängs tvätt ut för att torka från byggnader över antingen sidan av gränderna och små torg. Det är Greklands största bevarade medeltida stad och det Gamla fortet är klart sevärt. Staden är en av de vackraste i Medelhavet och sedan 2007 har den funnits på UNESCO:s världsarvslistor.

Läs mer »

 

Zakynthos

Staden var länge känd för sin arkitektur men efter jordbävningen 1953 och den efterföljande branden, då ett antal historiska byggnader och kyrkor brann till marken, begravdes betydande skatter som dessa byggnader var i askan. Efter jordbävningen byggde man upp staden i en modernare och mer jordbävningssäker tappning.
Idag är det den långa strandpromenaden som är kantad av tavernor och butiker som lockar de flesta turister. Något man inte bör missa är en romatisk tur längs stadens pittoreska gator med häst och vagn. Har du tur kan du under sommaren även se de utrotningshotade sköldpaddorna Caretta-Caretta, som kommer till de skyddade stränderna för att lägga ägg.

Läs mer »

 

Heraklion (Kreta)

Heraklion är den största staden på Kreta och är en blandning av medeltida historia, lockande shopping, nattliv och restauranger. 
I den gamla hamnen, på den västra sidan ligger Koule-fästningen (1500-talet) med sin intressanta historia om hur man försvarade staden. Här har man en fantastisk utsikt över staden och havet. Några andra populära sevärdheter är det arkeologiska museet där många fynd från fästningen finns att beskåda. Eller den vackra kyrkan Agios Titos som ligger vid ett litet torg med samma namn.
Under de olympiska spelen 2004 var staden Heraklion en av platserna för den olympiska fotbollsturneringen.

Läs mer »

 

Chania (Kreta)

Chania stad är länets huvudstad och en av de vackraste städerna på Kreta och i hela landet. De venetianska fästningarna och den magnifika neoklassiska ståtliga hamnen skapar en unik miljö. I hamnen hittar du stadens största attraktioner som Maritime Museum och turkiska moskén, den äldsta osmanska byggnaden på ön.
Gamla stan är välkänt, charmigt och mycket fotograferat med en atmosfär som påminner om förflutna tider. Promenera längs de smala gränderna och gatorna, stanna till och ta en kopp kaffe, snacks eller måltid i de traditionella kaféerna och tavernorna; gamla tidernas magiska patina finns överallt.

Läs mer »

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear