0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga resor till Florida Keys

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Billigt flyg

Flyg + hotell

  1. Miami, Florida 5 736:-

Florida Keys - avslappnat och legendariskt

Florida Keys

Florida Keys är ett pärlband av öar som börjar strax söder om Miami och kopplas samman via 42 broar mellan Atlanten och mexikanska golfen. Florida Keys kännetecknas av smaragdgröna laguner, djupblå hav, palmer, olivgröna mangrover och färgglada korallrev. Detta ekologiska paradis har massor av vacker flora och ett rikt djurliv av fåglar och otaliga undervattensdjur.

 

Endast en timme från storslagna Miami slås Florida Keys besökare av ökedjans avslappnade atmosfär och områdets fantastiska fisk- och skaldjursrestauranger, fiske, dykning, vattensporter och butiker. Ökedjan är uppdelad i fem regioner - Key Largo, Islamorada, Marathon, Big Pine Key och Key West. Varje region har sin egen personlighet och unika huvudattraktioner.

 

Områdets frodiga miljöer och välkomnande invånare inspirerade författaren Ernest Hemingway. Key West var hans hem när han skapade några av hans mest kända verk, och hans tidigare hem är idag ett populärt museum.

 

Key Largo

Key Largo är Florida Keys nordligaste och längsta ö. Området har ett rikt undervattensliv och huserar både John Pennekamp Coral Reef State Park, USAs första undervattensreservat, samt närliggande Key Largo National Marine Sanctuary. Dessa två marinreservat har sammanlagt 55 arter av koraller och nästan 500 olika fiskarter.

 

Pennekamp Park erbjuder en mängd vattenrelaterade aktiviteter som dykning, snorkling och båtutflykter, och är ett måste om man besöker Key Largo. Reservatets korallrev och undervattensliv är varje dykares dröm!

 

Key Largo anses även vara porten till Floridas nationalpark Everglades – ett världsunikt ekosystem med den största subtropiska vildmarken i USA. Parken har flera sällsynta och utrotningshotade arter, och har utsetts till ett av UNESCOs världsarv. En kajaktur genom Everglades är ett avslappnat sätt att utforska parken och verkligen komma nära naturen.

Islamorada

Islamorada – “den lila ön” – är känd som världens sportfiskehuvudstad, och är prisad för sina fiskemöjligheter och mångfald. Här kan man passa på att ta en charterbåt ut på havet på den enda plats i världen där det är möjligt att fånga flygfisk på morgonen och se massor av spännande fiskarter i grunda kustvatten. Florida Keys är hem till fler världsrekord i sportfiske än någon annanstans i världen. Många kändisar och även tidigare president George Bush besöker Islamorada årligen för att tävla i ett antal fisketurneringar.

 

Robbie’s marina är en nostalgisk destination på Islamorada som vilar lugnt bland palmträd med utsikt över de närliggande öarna. Med fri entré, en privat sandstrand, en fantastisk restaurang som serverar färska lokala råvaror och pittoreska konst- och hantverkspaviljonger kan man förstå varför så många konstnärer har inspirerats av denna plats.

Marathon

I hjärtat av Florida Keys ligger Marathon. Denna stad är hem till Crane Point Hammock – en av Florida Keys viktigaste arkeologiska platser med fullt av förhistoriska artefakter. Crane Point huserar även Museum of Natural History of the Florida Keys och Florida Keys Children’s Museum.

 

Från Marathon kan man köra längs världsberömda Seven Mile Bridge för att komma till Lower Keys. Besökare bör inte missa chansen att utforska Pigeon Key, en liten ö under Seven Mile Bridge. Pigeon Key har lämnats så gott som oförändrad sedan tidigt 1900-tal då ön var hem till arbetarna som byggde järnvägen Florida East Coast Railway och är idag en av områdets historiska skatter.

 

Är man i Marathon ska man passa på att ta med familjen och simma med delfiner och sjölejon på Dolphin Research Center. En annan familjefavorit i Marathon är Turtle Hospital där man kan se hur de rehabiliterar skadade sköldpaddor för att sedan släppa tillbaka dem i havet.

Big Pine Key & the Lower Keys

Big Pine Key och Lower Keys är en utmärkt destination för djur- och dykintresserade. Man kan lätt bli ett med naturen och spendera fulla dagar genom att utforska områdets vatten eller många djurreservat. Här kan man se bland annat sköldpaddor, delfiner och hägrar i deras hemmamiljö.

 

Big Pine Key är bland annat känd för Looe Key National Marine Sanctuary, som med sina grunda vatten anses vara en av de mest spektakulära dykupplevelserna som finns. Till väster om Looe Key, på havets botten, ligger mäktiga Adolphus Busch Senior. Fartyget har förvandlats till ett artificiellt rev för undervattensdjur och är en imponerande syn för dykintresserade.

 

Big Pine Key är också ett nationellt reservat för rådjur, tropiska skogar och även några alligatorer. Det finns många populära dagsturer med kajak som erbjuder oförglömliga upplevelser där du får ta del av den unika flora och fauna som finns i området.

 

Bahia Honda State Park i Big Pine Key, vars strand har utsetts som en av de 10 bästa i USA, är ett utmärkt exempel på Lower Keys orörda skönhet. Parken är, med sina vackra sandstränder och fantastiska vilda djur, ett måste vid ett besök till Big Pine Key.

Key West

Längst ner finner vi den mest berömda av Florida Keys. Key West är världskänd för sina palmer, historiska hus, många gallerier och avslappnade atmosfär som har inspirerat många författare och konstnärer genom tiderna.

 

Key West är även hem till andra skatter. Legendariska skattjägaren Mel Fisher återhämtade över 400 miljoner dollar i guld och silver från fartyget Nuestra Señora de Atocha som sjönk i området under 1600-talet. Fisher etablerade sedan Mel Fisher Maritime Heritage Society Museum där besökare kan komma och titta på, röra, och även köpa några av fartygets skatter.

 

113 kilometer väster om Key West ligger avlägsna Dry Tortugas National Park. Här kan besökare utforska den magnifika 1800-talsfästningen Fort Jefferson samt snorkla i kristallklart vatten med vackra korallrev och ett otroligt undervattensliv.

 

Key Wests restaurangscen är mest känd för sin utsökta fisk och delikata skaldjur. Njut av närheten till havet och allt det har att erbjuda. Key Lime Pie är perfekta slutet på en utsökt måltid. Fira dagens slut på Mallory Square, där lokalbefolkningen och besökare möts varje kväll för en cocktail vid solnedgången bland livemusik, underhållning, konstnärer och hantverksbutiker.

 

När ditt Florida Keys-äventyr närmar sig sitt slut har Key West en lokal flygplats som tar dig direkt tillbaka till Dallas, Chicago, Newark, Miami, Fort Lauderdale, Orlando eller Tampa.

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan.
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear