0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga resor till England

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Billigt flyg

  1. London 667:-
  2. Edinburgh 1 864:-
  3. Manchester 2 105:-

Flyg + hotell

  1. London 1 120:-
  2. Edinburgh 3 049:-

4 städer i sydöstra England som du enkelt når med tåg från London

Brighton

 Brighton är en ljuvlig kuststad, bekvämt belägen 50 minuters tågresa från London. Mest berömt är Brighton Pier, den populära piren som inhyser både restauranger, pubar och längst ut ett litet nöjesfält. Brighton har en stark gaykultur, med mängder av klubbar och kaféer speciellt riktade mot en gaypublik, med stadsdelen Kemptown som kärna. Staden har dessutom ett enormt utbud restauranger som inte lämnar ens den mest kräsne gourmeten besviken. Lägg till bra shopping, mysiga kaféer och en betydligt lugnare miljö än London och det är lätt att förstå Brightons popularitet. 

Windsor

Windsor Castle är Storbritanniens största slott och dessutom ett av landets mest välkända. Det är även världens äldsta bebodda slott och ett av de viktigaste officiella residensen för den brittiska kungafamiljen. Slottet används både privat och för officiella uppdrag och ceremonier, och drottning Elisabeth II spenderar ofta helgerna på Windsor. Slottets kapell, St George’s Chapel, är en mycket populär plats för kungliga bröllop. I maj 2018 sker nästa bröllop i Windsor, mellan prins Harry och skådespelerskan Meghan Markle. Till Windsor Castle tar du dig enkelt med tåg från Paddington eller Waterloo Station i London. Resan tar knappt en timme.

Portsmouth

Då Portsmouth är Englands största örlogshamn finns här fina skeppsmuseum att besöka, bl.a. Portsmouth Historic Dockyard där Lord Nelsons HMS Victory och Henrik VIII:s flaggskepp The Mary Rose finns bevarade. För den mindre båtintresserade gästen finns dock mycket annat att upptäcka. I denna dynamiska stad föddes Charles Dickens, och även Arthur Conan Doyle och Rudyard Kipling har bott i staden. Alla dessa tre literära giganter finns representerade på olika museer, alla värda ett besök.

 

 

Eastbourne

Eastbourne är en charmig liten kuststad vid Englands sydkust, nära den natursköna udden Beachy Head med sina över 150 meter höga kritklippor. Själva staden är fylld med vackra viktorianska hus, mysiga afternoon tea-serveringar och trevliga hotell. Eastbourne sägs ha flest soltimmar i England, något som gör staden till en mycket uppskattad badort bland både inhemska och utländska turister.

 

Besök vingårdar i sydöstra England

Prisbelönt engelskt bubbel, vad tror du om det? Faktum är att engelska viner är på stark frammarsch och i främst sydöstra England satsas det för fullt på att återuppta den långa traditionen av vintillverkning. Jordmånen liknar den i franska Champagne och därför är just mousserande viner något som det läggs lite extra kärlek på. Dessa viner slår dessutom ofta champagne i blindtester. Passa på att besöka t.ex. fantastiska Chapel Down Winery, vars vin ofta får prestigefulla utmärkelser och som dessutom varit ledande i återupptäckten av engelska viner, som du enkelt tar dig till med tåg (ca 1 tim) från centrala London. Ett annat mycket trevligt alternativ i närheten är Sandhurst Vineyards, som även de erbjuder intressanta turer med vinprovning. 

 

London med familjen

London är en perfekt semesterstad för barnfamiljer. Staden har ett enormt utbud av spännande muséer och aktiviteter blandat med mysiga kaféer, vilket gör att många stopp inte bara fyller på energi i små magar utan också erbjuder härlig avslappning för de vuxna. Det stora pariserhjulet London Eye går hem hos både stora och små. Boka biljett i förväg för att slippa köerna! Bästa - och definitivt mest prisvärda - nöjet är att utnyttja de vackra dubbeldäckarbussarna. Bestäm en trevlig rutt, norpa platserna högst upp och längst fram och njut av sightseeingturen. Missa heller inte att uppleva Harry Potters värld i verklighet. Med tåget från Euston tar du dig till Warner Bros Studios där stora delar av de älskade filmerna spelades in.

 

Charmiga boenden

Få resmål är så tätt förknippade med mysiga, unika boenden som England. Att bo på trevliga Bed and Breakfasts (B&B:s) är ett bra sätt att komma närmare den engelska kulturen än att bo på större, mindre personliga hotellkedjor – och det finns så många guldkorn att välja bland. T.ex. Fenland Guest House i Southampton har mycket hemtrevliga rum med perfekt centralt läge i staden. En riktigt pittoresk pärla är The Langtons Guest House i Eastbourne, med härlig utsikt över havet, eller Cromwell House med en minuts promenad från Eastbourne-piren. Ska du längre österut, eller vill komma närmare klipporna i Dover, finns t.ex. Castle House, inhyst i ett vackert stenhus från 1730-talet.

 

Naturupplevelser i sydöstra England

Englands natur är verkligen magnifik – allt från gröna, böljande kullar till dramatiska klippor längs med kusten. Bara en dryg timmes tågresa från London ligger South Downs, Englands nyaste nationalpark, vars natur är mycket varierande med vidsträckta hedar, kullar, skog och floder. Den vackra kustremsan mot Engelska kanalen är dock kanske allra mest känd, med de vita kalkklipporna Seven Sisters i spetsen. Englands mest välkända klippor är dock Dovers vita klippor som är Storbritanniens närmaste punkt mot kontinentala Europa. En vandring längs med de dramatiska klipporna utmed havet, där man under klara dagar har bra utsikt över den franska kusten, är ett minne för livet. Hit åker du smidigt direkt från Gatwick.

 

Slott i sydöstra England

Den populära TV-serien Downton Abbey har fått intresset för att besöka engelska slott att skjuta i höjden – och det med rätta. Sydöstra England har ett fantastiskt utbud slott öppna för besökare. Ett av de mest populära är Highclere Castle, som också har fungerat som inspelningsplats för ovan nämnda serie. Det pampiga slottet är omgivet av vackra trädgårdar där du lätt strosar runt en hel dag. Ett annat slott som är mycket väl värt ett besök är Hampton Court Palace, drygt en timme med tåg från Victoria. Hampton Court är ett av Tudorerans viktigaste slott och var ett av Henrik VIII:s främsta residens. Om du vill lära dig mer om släkten Tudor är Hever Castle, Anne Boleyns barndomshem, berömt både för sin samling Tudorporträtt och sin fantastiska, prisbelönta trädgård.

 

 

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear