0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Aruba

Charter till Aruba

Loading

Aruba

Aruba i de Nederländska Antillerna är en av ABC-öarna (Aruba, Bonaire, Curacao) och är sinnebilden av ett karibiskt paradis! Det solsäkra klimatet är nästintill perfekt med en klarblå himmel och temperaturer på runt 28 grader i både luften och vattnet året runt. Atmosfären är avslappnad och välkomnande, och ön bjuder på kritvita stränder och turkosblått vatten som få platser i världen kan matcha. Dessutom råder det förbud mot strandförsäljare på alla stränder på ön. Boka flyg och hotell till Aruba här ovanför eller klicka här för att välja bland våra färdiga paket.

Stränder

Arubas bästa stränder hittar du på västkusten. Mest känd är Palm Beach med sina höga lyxhotell och casinon, men för de bästa stränderna och en lugnare semester ska du bege dig en bit söderut till underbara Eagle Beach, Divi Beach, Manchebo Beach och Druif Beach som tillsammans utgör en 4 km lång strandlänga med mysiga hotell, härliga resorts och gott om plats på stranden. Eftersom avstånden aldrig är långa på Aruba så går det utmärkt att promenera från strand till strand, och från den nordligaste punkten på Palm Beach till den sydligaste punkten på Druif Beach är det drygt 7 km.

Utflykter

Eftersom Aruba bara är drygt 3 mil lång och 1 mil bred så går det snabbt och enkelt att utforska ön med bil, jeep eller varför inte på cykel? På Arubas nordliga spets ligger fyren California Lighthouse med vacker utsikt över ön och havet. På öns östra del hittar du nationalparken Arikok med sina kaktusskogar, grottor, och mängder av leguaner och andra vilda ödlor. På östkusten finns även ”Natural Pool” där vulkaniska klippformationer har format en lite kittel där man kan bada och snorkla omgiven av spetsiga klippor och dramatiska vågor. Hit går inga asfalterade vägar och det enda sättet att ta sig hit är med jeep, fyrhjuling, till fots eller med häst.

 

Lokal mat

Eftersom Aruba är en karibisk ö så präglas matarvet oundvikligen av närheten till havet. Öns restauranger bjuder på ett stort urval av färsk lokal fisk som tillagas med inhemska örter och aromatiska kryddor. Det finns många olika lokala specialiteter att njuta av på Aruba, men det är även lätt att hitta matupplevelser från andra delar av världen - från det traditionella karibiska köket, till sydamerikanska biffar, och fin fransk eller asiatisk mat.

Oranjestad

Drygt 9 km söder om Eagle Beach på västkusten så hittar du Arubas huvudstad Oranjestad. Den pittoreska staden präglas av holländsk kolonial arkitektur i glada pastellfärger och är en underbar plats att utforska till fots. Här kan du flanera på palmkantade gator och utforska den trevliga strandpromenaden, marinan och marknaderna. Vill du ta ett dopp kan du bege dig till den lilla citynära stranden Surfside Beach.

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear