0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till USA

Land of the free, home of the brave, så lyder USAs slogan och amerikanerna är i regel mycket stolta över sitt hemland. USA är ett enormt land, sett till både yta och population, och variationerna mellan de olika delstaterna gör att de ibland känns som helt olika länder. En stark gemensam nämnare är förstås språket.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


I USA är inte bara landmassan stor, ALLT är stort här, eller åtminstone pressat till bristningsgränsen på något håll. Den typiskt svenska lagommentaliteten existerar inte här. Bilarna är enorma, höghusen jättehöga, gatorna breda och långa och matportionerna så stora att de kräver extra stora tallrikar.

När det sedan gäller invånarna – amerikanerna – så är detta land multikulturalismens urmoder. Hit kom folk från hela världen, vissa försökte finna lyckan, andra tvingades hit som slavar. Idag lever nästa alla världens nationaliteter här, sida vid sida.  

Som turist i USA finns det inga begränsningar. Man kan fördjupa sig i landets ganska våldsamma historahistoria, se några av världens häftigaste naturformationer i Grand Canyon, besöka allt från små, pittoreska fiskebyar till världens främsta städer, man kan sola och bada – eller åka skidor. Man kan åka till Disneyland eller Seaworld, och man kan man kan vältra sig i den feta kött- och hamburgerkulturen, eller få förstklassig dietmat oavsett vilken diet man följer. I USA finns allt.

Den amerikanska matkulturen handlar om att äta gott och bli mätt. Hamburgaren uppfanns här och är än idag en omåttligt populär maträtt. Hamburgerkedjorna är många och alla försöker de utveckla nya varianter av denna enkla magfyllare. Det finns allt från superflottiga, flervåningsburgare som innehåller tusentals kalorier, till smala varianter där man byter ut brödet mot salladsblad och köttet mot soja.

Som en motreaktion till detta vältrande i flottig mat så råder det i vissa delar av landet en trend kring att vara så hälsosam som möjligt och allt från gurkjuice till algblad serveras för dyra pengar.

Mitt emellan dessa två extremer finner man restauranger som representerar varenda kulinarisk tradition i hela världen. Man dricker såklart både vin och öl i USA, men nationaldrycken är nog ändå Coca-Cola
 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear