0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Istanbul

Istanbul är verkligen en spektakulär plats. Precis där öst möter väst och norr möter syd finns denna färgsprakande och vibrerande mångmiljonstad. Det är svårt att inse hur viktig denna metropol har varit för historien, hur många historiska berättelser som helst kan berättas om Istanbul, som har varit både grekiskt, romerskt och ottomanskt innan det blev turkiskt. Alla dessa kulturer har satt sin prägel här och skulle man försöka att ge sig på att sätta en stämpel på dagens Istanbul så skulle mångfacetterad, mutikulturell rebellstad vara en rätt så bra beskrivning.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


När man besöker Istanbul som turist så kan man ägna sig åt fantastisk shopping och kulturell sightseeing som lätt får en att tappa andan. På natten kan den som vill släppa alla sina hämningar och låta denna rykande heta stad ta med en ut på otroliga äventyr.

Hagia Sofia var under lång tid världens största kyrka, sedan blev det en moské och idag är det ett ståtligt museum. Denna spektakulära byggnad är nästan 1500 år gammal och än idag fantastiskt vacker att titta på.

Dolmabahce Palace är ett imponerande palats i fransk stil, vissa menar att det är en mindre variant av slottet i Versaille. Dolmabahcepalatset byggdes under 1800-talet.

En hippodrom var en sportarena i antikens Grekland. Hippodromen i Istanbul spelade en mycket stor roll i historien om Konstantinopel – det bysantiska rikets huvudstad. Detta var, tillsammans med Hagia Sofia, centrum för rikets sociala och politiska spel. Hippodromen ligger på och – framför allt – under Sultanahmet-torget, men vissa fragment finns att beskåda och de lämnar en med en kittlande känsla i magtrakten.

Den Blå moskén är en enorm, 500 år gammal moské. Nog imponerande utifrån är denna vackra moské, men det är inuti som dess verkliga skönhet finns, med sina färgade glasfönster och kakelplattor i blått, grön, gult och rött.

För den som är sugen på sol och bad så finns det möjligheter. Man kan t ex åka till ljuvliga Kilyos, en gyllengul sandstrand belägen 1-2 timmar från Istanbuls centrum. Prinsöarna bjuder på badbryggor och små, mysiga stränder och i Sile finner man riktig badsemesterkänsla. Även dessa ställen kräver dock en bussresa på mellan 1-2 timmar.

Billigt flyg tur&retur till Istanbul

fr. 1 917:-
fr. 2 976:-
fr. 2 188:-
fr. 4 288:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear