Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resa till Alanya

Turkiets sydvästra kust kallas ofta för den turkiska Rivieran, här finner man riktiga små semesterparadis som älskas av människor från hela världen. Citrusträd och färska örter växer i byarna och det kristallklara vattnet är obeskrivligt blått mot de ljusa kalkklipporna. Områdets historia är gedigen, här finns mångtusenåriga kvarlämningar i fantastiskt skick. Den som mot all förmodan skulle tröttna på det salta vattnet, den värmande solen och den sköna sanden mot fötterna kan dyka, i stort sett hur djupt den vill, in i södra Turkiets fascinerande historia och kultur – sevärdheterna tar aldrig slut.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Alanya bjuder på långa sandstränder, en strandpromenad som aldrig sover, ett trafikfritt centrum och en småstadsmiljö som känns både ren, vänlig och avslappnad. Allt från barnfamiljer till ungdomar och äldre par trivs i Alanya.

Ibland kallar man Alanya för Turkiets Rio och hettan i denna vibrerande stad blir väldigt intensiv under högsäsong (juli-augusti), det händer att temperaturen når ända upp till 45-gradersstrecket. Man behöver inte heller oroa sig för regn när man sommarsemestrar i Alanya, för mellan maj och september är det väldigt ovanligt att det ens faller en enda droppe. Alanya gör skäl för sitt smeknamn genom att vara Turkiets mesta partydestination.

Om man reser från Alanya mot regionens huvudstad Antalya så passerar man längs vägen en av de mest fascinerande antika kvarlämningarna i hela landet – Aspendos. Aspendos är en antik teater som rymmer runt 15 000 åskådare. Den är fantastiskt välbevarad och brukar under sommaren visa opera- och ballettuppsättningar.

En annan hänförande upplevelse är att besöka Termessos. Termessos är en ruinstad från tiden då området på Turkiets sydkust var koloniserat av grekerna, belägen lite drygt tre mil från Alanya. Det sägs att gravarna från Alexander den Store och flera av hans följeslagare finns att se i Termessos. Vägen dit är full av kurvor och höga höjder, men att få se dessa vackra ruiner i den otroliga miljö som finns uppe i de turkiska bergen gör resan helt klart mödan värd.

En av de populäraste attraktionerna i Alanya är det Röda Tornet. Det byggdes på 1200-talet för att skydda skeppsvarvet mot inkräktare och namnet kommer uppenbarligen från färgen på tornet som är – rött. De fem våningarna är utrustade med skottgluggar varifrån man kunde hälla kokande vatten över eventuella anfallare. Det är detta torn som finns på de turkiska 250 000-lirasedlarna och som utgör en välkänd symbol för Alanya.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!