0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Turkiet

Att resa till Turkiet är populärt bland många turister. Här får du minst sagt mycket för pengarna. Ett solsäkert klimat, vacker natur, fantastiska badstränder, fina hotell, god mat, fartfyllda utekvällar och roliga utflyktsmål.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Att resa till Turkiet är prisvärt och lockande när det är dags för en härlig solsemester. Till Turkiet kan du med fördel resa med All Inclusive, vilket är behändigt för så väl barnfamiljer som par och kompisgäng. Vädret är oftast soligt och värmen kommer hit tidigare än till andra resmål i Europa och är dessutom här för att stanna lite längre. Det innebär att du kan resa både tidig vår och sen höst. Högsäsong för resmål till Turkiet är mellan juni-augusti.


Sol- och badsemester eller storstadsliv

Vi på Ticket erbjuder ett brett utbud av resor till Turkiet, till vackra kusten och till huvudstaden. Vill du uppleva storstadspulsen i Turkiet rekommenderar vi att boka flyg och hotell till huvudstaden Istanbul, där de två världsdelarna Europa och Asien möts på ett otroligt spännande sätt. För sol, bad och härliga stränder har Turkiet flera populära resmål. Res till exempelvis Antalya, Alanya, Side, Marmaris eller Bodrum som är några av de mest efterfrågade resmålen. Hit kan du resa med eller utan All Inclusive.

Det turkiska köket präglas av mycket smak, doft och färg. Maten har influenser från både öst och väst, men på de moderna platserna kring Istanbul, Ankara och på sydkusten finner man restauranger med mat från hela världen.

En uppskattad, typiskt turkisk rätt är träkolsgrillad kebab med vitlöksdressing. Så enkelt och så gott!

Fisk är också en vanlig stomme i turkisk matlagning, särskilt i orterna som ligger vid havet är det lätt att få tag på färsk fisk tillagad på bästa sätt.

Mezes är ett populärt koncept i Turkiet och innebär att sällskapet som går ut och äter beställer in många smårätter istället för varsin huvudrätt. På så sätt får man smaka lite av varje.

Vin är en omtyckt dryck i Turkiet och utbudet på de inhemska vinsorterna är stort.
Raki är Turkiets motsvarighet till Greklands Ouzo – ett starkt brännvin med gudomlig smak av anis.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear