0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Prag

Prag är en av Europas vackraste städer, den är dessutom oerhört välbevarad trots sitt ganska utsatta läge mitt i Europa. Här finns så mycket att se och ögat njuter var man än vänder blicken. Breda avenyer inramade av höga träd, pampiga kyrkor och katedraler, den ståtliga Karlsbron som fått pryda mången vykort, men också ett Gamla Stan som eventuellt har gett inspiration till miljöbeskrivningar i diverse trolska sagor. Man har byggt upp Prag i flera olika stilar och epoker - gotiska byggnader står sida vid sida med jugendhus, rokoko- och renässansbyggnader.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Prag är inte särskilt stort för att vara en huvudstad så det är som gjutet att promenera omkring och insupa alla intryck. Det är heller inte särskilt dyrt, många menar att det är lika vackert som Paris, men kostar bara hälften så mycket. Dessutom är det inte lika stort tryck från turister här som i Västeuropas populäraste storstäder, även om intresset för Prag ökar för varje år.

Gör besök i stadens ölstugor, shoppa loss i välkända klädkedjor – till lite lägre pris än hemma, gå på oändliga promenader i oslagbart romantiska miljöer, ät och drick i flotta restauranger och festa sedan tills solen går upp – om du känner för det. Prag är vaket dygnet runt.
 

Det finns väldigt mycket att se i Prag och stadsmiljön gör det intressant också att ta sig runt.

Något man absolut inte får missa i Prag är Pragborgen. Här finns Veitskatedralen och borgen där legenden säger att det 30-åriga kriget utbröt. En annan intressant del av borgen är guldmakargränden där likör och tvål brukade framställas av flinka alkemister.

Det hänförande klocktornet i Prags centrum är lika vackert som intressant. Klockan visar inte bara tiden, utan också månens och solens rörelser, samt vilket stjärntecken man är inne på – och varje hel timme visas tolv apostlar. Klocktornets ursprung och historia är mycket intressant och det bästa man kan göra är att få en guide att förklara alla detaljer kring uret.

Karlsbron är svår att missa när men besöker Prag, men man bör ta tillfället i akt att ta minst en hängiven promenad över den, för den är sannerligen imponerande, pampig och majestätisk. Karlsbron är inte bara en väg som förenar landmassorna kring den mäktiga Moldaufloden utan ett landmärke för Prag och en kulturell samlingsplats där musiker, artister och konstnärer tjänar sitt levebröd.

De judiska kvarteren i Prag har legat där de ligger sedan medeltiden. Idag kallar man området Josefov. Judarnas historia i Prag har fläckats av diskriminering och förföljelse och i området kan man idag besöka den judiska kyrkogården, det judiska museet och den nygamla synagogan.

Billigt flyg tur&retur till Prag

fr. 2 048:-

Resor till Tjeckien

Resor till Prag
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear