0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Madeira

Madeira är inte en Kanarieö, men belägen i Atlanten, 60 mil utanför Afrikas kust och ca 40 mil norr om den populära, spanska ögruppen. Madeira tillhör Portugal och har ett fantastiskt klimat som liknar den svenska sommaren när den är som bäst – i stort sett året om.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Madeira är en bergig ö, med dramatiska landskap och fantastiska miljöer. Med smeknamn som «Atlantens Pärla» och «Guds trädgård» kan man få en aning om hur vackert det är här. Växtlivet är hänförande i all sin prakt, med blommor som riktigt exploderar i färg och tropiska fruktodlingar som får vem som helst att tappa hakan.

Den som tycker om att vandra kommer att älska Madeira som har otaliga vandringsleder i bergen där man kan beundra det fantastiska djur- och växtriket på ön samtidigt som man har en underbar utsikt över dalar, raviner och bergstoppar från de smala bergsväggarna.

Den största inkomstkällan på Madeira är turismen och förutom den vackra miljön och de spännande naturupplevelserna så erbjuder Madeira också traditionellt strandliv för den som vill sola och bada under semestern. Här finns en naturlig sandstrand – Prainha – med dramatisk, svart lavasand och åtkomst endast genom en smal sluttande stig. Det finns också artificiella stränder, både sandvarianter med sand som importerats från Saharaöknen, samt populära stenstränder.

Aktiviteter att roa sig med under sin semester på Madeira är bl a vandringar, djuphavsfiske, vattensporter, golf på fantastiska golfbanor och otaliga båtutflykter.

Madeira är en underbar plats för den som vill kombinera sol och hav med genuint vackra miljöer under sin semester.

Porto Santo heter en ö som nås med båt från Madeiras huvudstad Funchal. Här finns kilometerlånga stränder som är mycket barnvänliga.

Pico Ruvio heter Madeiras högsta bergstopp, den når hela 1861 meter ö.h. och det enda sättet att komma högst upp på toppen är till fots. Det behöver väl knappt nämnas att utsikten härifrån är fullständigt magisk.

Monte är en by belägen med fantastisk utsikt över Funchal. Man kan åka släde härifrån ner till huvudstaden, en oförglömlig upplevelse!

Riberio Frio heter ett område i Madeiras urskog som växer på höjder högre än 600 meter ö. h. Här finns ett växt- och djurliv som inte går att mäta sig med något annat, många av arterna är endemiska – de finns bara här.

De spännande lavagrottorna vid Sao Vincente är inte färdigutforskade. Man kan ändå besöka dem och vill man så kan man få en guidad tur. Det är fascinerande att se lavan som har forsat fram från bergen och ner till kusten – och att formationerna är desamma idag som för hundra- eller tusentals år sedan.

Världens högsta havsklippor – Cabo Girao – finns på Madeira. Den som inte känner svindel av att stå vid kanten på de 580 meter höga klipporna som leder rakt ner i havet har ett sannerligen imponerande psyke. Detta är en syn man aldrig glömmer.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear