Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resa till Mauritius

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

När du anländer till Mauritius kommer du slås av hur otroligt grönt allt är på ön. Mauritius är en vulkanö, men inga aktiva vulkaner finns nu. Mauritius är bergig och frodig och omringas av ett fantastiskt blått vatten. Överlag är Mauritius väldigt färgstarkt, natur, hav och maten framförallt. Man äter mycket fisk och skaldjur och maten är mycket smakrik. Folket är otroligt vänliga och hjälpsamma.

Mauritius ligger utanför Madagaskar utanför Afrikas sydöstra kust och är ungefär 2/3 av Gotland till ytan. Huvudstaden på Mauritius heter Port Louis och ligger på nordöstra delen av ön. Det officiella språket är engelska men i skolan lär man sig både engelska och franska och det lokala språket kreol. Man kör på vänster sida och vägarna är överlag mycket bra så det är inga problem att hyra bil om man vill.

Största turistorterna på Mauritius är Flic´Flac stranden på västra sidan av ön och Grand Baie upp på norra sidan av ön. Om du efterfrågar solnedgång från din strand/balkong måste du bo på västra sidan av ön.

I och med att Mauritius ligger på södra halvklotet har de sommar när vi har vinter och vinter när vi har sommar. Deras sommar (nov-april) är subtropiska med regnskurar och temperaturer uppemot 30-35 grader, deras vinter (maj-okt) är medeltemperaturen något lägre 20-25 grader och det kan vara lite mer vind.

Mauritius passar framförallt de som ska på bröllopsresa, par och barnfamiljer som vill ha lyxiga hotell och en skön atmosfär med mycket sol, bad och avkoppling. Det finns även många golfbanor så det passar även för golfare. Hotellen och deras touroperators ordnar allt man kan tänka sig; helikopterflygning från flygplatsen (om man vill lyxa till det lite), romantiska middagar på stranden, barnpassning, ja det allra mesta.
 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!