0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Marocko

Marocko ligger högst upp på den Afrikanska kontinenten, det stora Atlanten i väst och med Europa i norr. Marocko är lite av en blandkultur som till störst del influerats av öst.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

När man tänker på Marocko så får de flesta av oss upp bilder av myllrande basarer, starka färger på allt från tyger till kryddor, mattor, skinn och keramik, kaftanklädda människor, magdansöser, en het sol och massor av ökensand, kameler, och exotiska dofter var man än vänder sig.

De stora städerna i Marocko bjuder på ungefär samma saker som Europas storstäder gör, med goda shoppingmöjligheter och tillfredsställande nöjesliv.

I mitten av Marocko ligger den 4000 meter höga Atlasbergskedjan var man kan gå på vandringar i hänförande vacker natur. Vill man satsa på fler naturupplevelser i Marocko så är en ökenritt på kamelrygg helt klart ett minne för livet. Man kan till och med åka skidor i Marocko – i Ourikadalen.

Åker man till Marocko för att sola och bada så är Agadir förmodligen ens bästa alternativ, hit kommer turister från hela världen för att njuta av den värmande nordafrikanska solen – särskilt under höst, vinter och vår.

Marocko är ett land med många skiftningar, både vad gäller klimat, miljöer, mentalitet och skarven där gammalt möter nytt. Det är ett fascinerande land som lämnar djupa intryck hos sina besökare.

Man skulle kunna säga att det marockanska köket tillhörde medelhavsköken, men det skulle bara vara halva sanningen, minst lika mycket influens har kommit från araber, morer, berber och Mellanöstern, samt – givetvis – från Afrika.

Vanliga ingredienser i marockanska rätter är couscous, citron, fikon, russin, nötter, persilja, koriander, mynta, oliver, lök och granatäpplen. De mest omtyckta köttsorterna är lamm och kyckling. Man äter inte fläskkött i Marocko, eftersom att det är ett muslimskt land.

Kryddor är väldigt viktiga i marockansk matlagning – saffran, kanel, kummin, ingefära, peppar, paprikapulver, anisfrön och sesamfrön är alla oumbärliga kryddor när man ska laga till marockanska rätter. Detta bidrar givetvis till att ge maten en hel del färg, något som är typiskt för marockansk mat.

Man dricker mycket myntate i Marocko, det ska serveras med en hel del socker och är väldigt sött – traditionellt sett så dricks detta te ur små, vackert dekorerade glas.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear