0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Malta

Malta är en lite önation mitt i Medelhavet, precis söder om Sicilien. Malta var ett engelskt protektorat ända fram till 1964, men idag är det en egen nation med egna lagar och eget språk, även om engelska fortfarande räknas som ett officiellt språk och vänstertrafik råder.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Det finns mycket berg och klippor på Malta och klimatet är milt och skönt under hela året. På Malta finns allting nära eftersom att landytan är så liten.

Det finns en hel del att se på Malta, öns historia är både lång och händelserik – dess läge mitt i Medelhavet har attraherat stormakter från precis alla håll och kvarlämningarna är både många och fascinerande. Man ser tydlig prägel från både öst och väst på Malta – särskilt i huvudstaden Valletta. Gamla, megalitiska tempel, gravar och pampiga katedraler är bara några av alla fräcka saker som finns att se här. De spännande havsgrottorna får man inte missa!

Åker man till Malta för att sola och bada så brukar man lockas till nordsidan av ön, som har de finaste stränderna. Här finns också magnifika undervattensvärldar som är fantastiska att dyka eller snorkla i, sikten sträcker sig ibland så långt som 30 meter!

Den vackra medeltida staden Mdina var Maltas huvudstad fram till år 1530. Mdina är centralt belägen på ön och bjuder på många vindlande gränder och en vacker katedral vid torget. Väl värt ett besök för den som vill se lite av det medeltida Malta.

Maltas nutida huvudstad heter Valletta och här bor inte fler än knappt 10 000 personer. Valletta har ändå stort turistvärde med många sevärdheter, intressant arkitektur och en mycket rik kultur och historia. Hela staden har idag status som världsarv.

På södra Malta finns en ort som heter Paola, här bor ungefär lika många människor som i Maltas huvudstad och ligger bara 5 kilometer därifrån, men det som lockar mest med Paola är megalittemplen som finns här – Tarxien och katakomben Hal Seflieni Hypogeum.

Blå grottan
är en populär sevärdhet på Malta – en öppning i klippan vari vattnet har en obeskrivligt intensiv blå färg.

St. Julians bjuder turisterna på skön semesterpuls och ett stort utbud av matställen, barer och nattklubbar. Många av de som åker på semester till Malta hamnar i St. Julians. Staden har en liten, mysig sandstrand som heter Spinola Bay.

Melliha Bay kan man njuta av strandliv i världsklass. Området ligger på den nordvästra sidan av Malta och bjuder på allt som sig bör – solstolar, parasoller, kiosker och häftiga vattensporter. Samtidigt är Melliha Bay väldigt barnvänligt med långgrund strand.

Gozo och Comino heter de två små öar som tillsammans med huvudön Malta utgör provinsen Malta. Gozo bjuder på en fascinerande kalypsogrotta och ett spännande, antikt tempel. I Comino finns Blue Lagoon som är precis lika ljusblå och omringad av ljus sand som namnet antyder. Paradisiskt!

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear