Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resa till Sicilien

Sicilien är den största ön i Medelhavet och en region i Italien. Öns belägenhet vid Italiens sydvästra hörn ger soligt och varmt klimat under de flesta av årets månader. Det blir väldigt hett under högsäsongen juli-augusti så bästa rekommendationen är att besöka Sicilien under våren eller hösten.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Med sitt attraktiva läge mitt i Medelhavet så är det många erövrare som har velat överta ön – allt från greker och katalaner till araber och nordmän. Dessa folk har alla satt mer eller mindre prägel på Sicilien. Ön är stor och variationerna mellan de olika områdena är ibland större än man kan ana, det finns lokala specialiteter överallt.

Mentaliteten på Sicilien är ganska gammeldags och konservativ, men folket är mycket gästvänligt och välkomnande mot turister. Det är en stor ö, både ytmässigt och befolkningsmässigt och i städerna finns gyllene tillfällen att shoppa italienskt mode som Prada och Gucci.

Sicilien är en mycket dramatisk och vacker ö som har väldigt mycket att erbjuda i form av natur, sevärdheter, sol, bad, modeshopping, ett vibrerande nattliv och fantastisk mat. Hit åker man när man vill skämma bort sig själv.
 

Siciliens huvudstad heter Palermo och har ca 750 000 invånare. Staden grundades av fenicier redan på 700-talet f.v.t. Palermo blev hårt åtgången under Andra världskriget och sedan igen efter en jordbävning år 1968. När man besöker Palermo bör man se katedralen, det arkeologiska museet och Cappuccinikatakomberna.

Att beskåda den legendariska vulkanen Etna från Teatro Greco i Taormina är väldigt mäktigt och en syn man sent glömmer. Taormina är för övrigt en väldigt mysig stad som bjuder på pittoreska miljöer.

Är man ett fan av den legendariska filmen Gudfadern så kanske man vill besöka stället där filmen delvis spelades in. Castilbuono heter den vackra lilla bergsbyn.

I staden Siracusa, som en gång var så viktig för Grekland att den var jämförbar med Aten, finns en fantastiskt välbevarad teater med namnet Parco Acheologico.

Ett av världens mest välbevarade antika tempel finns i västra Sicilien, det heter Segesta och är definitivt värt ett besök.

Det produceras en hel del vin på Sicilien och vingårdarna är många. Är man en entusiastisk vindrickare och tycker om vackra landskap så är en tur genom öns pittoreska vinodlingslandskap, med små stopp på vingårdarna för att smaka på öns finaste viner, en underbar upplevelse.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!