Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resa till Dublin

Vänligare storstad än Dublin får man leta länge efter. Alla man möter här är gästvänliga och man skulle inte bli förvånad om folket på gatorna plötsligt skulle börja lyfta på sina hattar och brista ut i skönsång. Eftersom att Dublin till ytan inte är en särskilt stor stad så når man det mesta av intresse till fots.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Det finns mycket gammal genuin charm i Dublin, endast i centrum finns höghus, resten av staden består av söta hus i georgiansk stil. Som i alla storstäder så finns det givetvis kvarter som representerar olika samhällsklasser och stilar – allt från chica områden till mer klassiskt eleganta, konstnärskvarter och arbetarområden. Ett stort kännetecken för Dublin är den gröna färgen som återfinns i lummiga parkområden och blommiga trädgårdar.

Dublin är en stad med lång och intressant historia, här finns många sevärdheter och museer att besöka. Den irländska ölkulturen är givetvis påtaglig i Dublin – det fullkomligt kryllar av ölpubar och mysiga barer att lyssna på musik, se på fotbollsmatcher eller bara socialisera med stadens vänliga invånare i, allt i sällskap med en stor, kall öl såklart.

Det kulturella Irland stannar givetvis inte vid ölpubarna – en av Europas mest imponerande konstsamlingar finns också här och ett besök i Dublin gills inte om man inte besöker den pampiga St. Patrick’s Cathedral.

St. Patrick-katedralen är den irländska statens huvudkyrka. Den magnifika katedralen grundades år 1191 och är den största kyrkan i hela landet. Irländarna, och särskilt Dublinborna, är mycket stolta över sin vackra kyrka.

Gillar man irländsk öl så är det givet att man besöker Guinness Museum under sin vistelse i Dublin. Här får man läsa på om ölens historia för att sedan låta hjärncellerna ta en paus i museets bar där det utöver fantastisk öl bjuds på livemusik.

Mitt i Dublin ligger ett stort slott med en pampig borggård och ett torn som dateras till 1200-talet. Slottet heter Dublin Castle, rätt och slätt, och vittnar om forna tider och storslagenhet.

I The National Gallery of Ireland finns en av Europas mest hänförande konstsamlingar och i Irish Museum of Modern Art kan man, förutom beundra den sanslöst vackra 1600-talsbyggnaden, se väldigt intressanta utställningar.

Det finns ett mycket spännande vikingamuseum i Dublin som för oss nordbor får en extra dimension av intresse. Viking Adventure visar många fascinerande vikingaföremål och besöket blir en härlig resa 1000 år bak i tiden.

Billigt flyg tur&retur till Dublin

fr. 1 268:-
fr. 1 667:-
fr. 1 283:-

Resa till Irland

Resor till Dublin
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!