0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Holland

Holland, eller Nederländerna som landet också kallas, är mest känt för sina tulpaner och väderkvarnar. Det flacka landet är utmärkt för cykelentusiaster och det finns gott om sådana i Holland där varje invånare äger en cykel och det finns dubbelt så många cyklar som bilar.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

De färgsprakande tulpanfälten är en typisk syn i Holland under våren. De klara röda, rosa och gula färgerna är otroligt vackra och måste ses!
I slutet av mars sätter krokussäsongen igång. Påsk- och pingstliljor och små tulpaner kommer därefter, i början av april. Från mitten av april blommar hyacinterna. Och slutligen, från mitten av april fram till första veckan i maj visar tulpanerna upp sina vackra färger.

Holland betraktas som ett av de mest liberala i världen och man har en öppen syn på flera områden (bland annat droger och prostitution) som kan verka konstig för många besökare.

År 2001 blev Holland det första landet i världen att tillåta könsneutrala äktenskap och sedan 2009 tillåts adoption mellan samkönade.

Huvudstaden Amsterdam kan stoltsera med att vara världens museitätaste stad så det finns verkligen någonting för alla smaker och intressen. Riktiga pärlor är Anne Franks Hus, Van Gogh Museum, Rijksmuseum och Hermitage Amsterdam. Men även museer som Amsterdam Museum, Rembrandthuset, NEMO Amsterdam och Väskmuseet kan vara värda ett besök.

I staden Haag ligger den Internationella domstolen och Internationella brottsmålsdomstolen där man behandlar stora frågor som internationella krigsbrott och folkmord.

EL
Spänning i kontakterna i Holland är 230 volt, precis som i Sverige och Finland. Hotell har ibland uttag för 110 eller 120 volt för rakapparater. Holländska eluttag är av samma slag som i Sverige.

Vatten
Kranvattnet i Holland är av utmärkt kvalité och du kan dricka vattnet från alla kranar, om skyltning inte motsäger detta. Vatten på flaska finns i livsmedelaffärer, gatukök och kiosker.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear