0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Rhodos

Rhodos är en ö som bjuder på långt mycket mer än bara sol och bad, även om möjligheterna för detta är mer än tillfredsställande. Som många grekiska öar är Rhodos ett riktigt litet paradis med sitt turkosa vatten, sina mjuka sandstränder och en nästan alltid molnfri himmel. Rhodos lockar med 300 soldagar per år och en värmande sol som tinar upp vilket fruset hjärta som helst.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Den gamla staden på Rhodos är Europas största medeltida och ännu befolkade stadskärna, den är smäktande vacker och upptagen på Unescos världsarvslista. Här kan man gå omkring på klapperstensgator och känna in samma miljö som riddare och jungfrur gjorde för 700 år sedan.

När det gäller natur så är det givetvis så att stränderna på östkusten – dit alla charterbolag placerar sina resenärer – är tungt belastade av turismen. Här står solstolar och parasoller uppradade på stränderna och från de otaliga hotellbalkongernas torklinor dinglar badhanddukar och sommarkläder. Detta gör Rhodos till en lika delar bekväm och charmig turistö.

Söker man sig bort från östkusten turistorter så bjuder Rhodos på fantastisk natur, vandringsleder i de grekiska bergen, exotiska vinfält och olivodlingar, gamla kloster och antika kvarlämningar.

Oavsett om man tycker om att spendera sin semester på en solstol på stranden eller att hajka längs spektakulära vandringsleder, sippa på en kaffe i ett skuggigt kafé, shoppa loss bland intressanta butiker, festa till gryningen eller att genom  att äta grekisk mat på sofistikerade restauranger, så är Rhodos en ö som gör det möjligt.

Rhodos stad får man inte missa när man besöker denna solens ö. Inte bara bjuder staden på fascinerande medeltidsmiljö utan också multikulturella skiftningar i form av italiensk art-deco, Suleymanmoskén, en gammal synagoga och ett hammam som än idag bjuder på turkiska bad.

Lindos är en liten ort med vita små hus med anor ända från 1700-talet, vackert belägen på en kulle. Gator och gränder består av små kullerstenar och på toppen av byn står Atenatemplet/Lindos Akropolis som är kvarlämningarna av ett gammalt tempel. Runt Lindos finns massor av vackra sandstränder som lockar en hel del turister.

Petaloudes betyder fjärilar på grekiska, men det är också namnet på den undersköna, grönskande dal på Rhodos där mängder av fjärilar håller hus.

Gillar man golf så är en spelrunda eller två på golfbanan Afandou en fin upplevelse. Afandou ligger 2 mil söder om Rhodos Stad. Föredrar man lite friare naturupplevelser så är vandrings- och klättringslederna på öns högsta berg Attavyros äventyr som man sent glömmer.

I ett böljande landskap ca 34 km från Rhodos stad ligger Kamiros. Kamiros är ett ruinområde från en forntida stad och en av öns mest berömda antika attraktioner.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear