0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Kreta

Att resa till Kreta är för många en självklarhet när det är dags för semester. Många turister väljer att åka hit år efter år. På Kreta finns det mycket som lockar, fina stränder, hotell för barnfamiljer och för vuxna, roliga aktiviteter, härlig kultur och inte minst sol och bad. På Ticket hittar du ett stort utbud av prisvärda flyg och hotell till den underbara ön.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Kreta som är Greklands största ö är ett fantastiskt resmål för sol och bad. Det finns även en del att upptäcka om man vill resa runt på ön. Ta en utflykt till Amaridalen och se de magiska vyerna från byn Gerakari, besök en av Europas vackraste stränder Elafonissi med dess rosaskimrande vatten, eller om du tycker historia är spännande kan du besöka palatset Knossos med anor från antiken. Läs mer tips om vad du kan se och göra på Kreta nedan under fliken sevärdheter.

Elafonissi sägs vara en av de vackraste stränderna i Europa. Stranden har ett sagolikt rosa skimmer intill strandkanten och färgen kommer från de miljontals pulveriserade snäckorna. Det magiska turkosa vattnet och den vita sandstranden påminner om paradiset i Västindien. Stranden är långgrund med mjuk botten. Då det kan vara mycket turister på stranden under högsäsong, kan det vara bra att vara där lite tidigare på dagen. Hit kan du ta både buss och båtar från de större områdena på Kreta.


Knossos ligger strax utanför staden Heraklion och är en historisk ort. Här finns ett palats som är den största arkeologiska fyndplatsen från bronsåldern i landet. Palatset har en unik utformning med dess 1 300 rum sammankopplade genom olika korridorer. Det finns även ett arkeologiskt museum i Heraklion där de främsta fynden kan skådas.
 

Kretaquarium är ett stort akvarium som ligger utanför Heraklion, där du kan se massor av fascinerande havsdjur. Detta är en spännande sevärdhet för hela familjen.
 

Samariaravinen är en sagolik naturupplevelse för dig som gillar att vandra och utforska naturen. Det är Chanias mest kända naturfenomen. Här kan du vandra i timmar och då är det viktigt med rejäla skor, vatten, solkräm och skyddande hatt.
 

Amaridalen med sina mysiga byar är en härlig utflykt med magiska vyer. Dalen liknar en oas med fikon- och olivlundar. Vår och tidig sommar är bästa tiden att besöka Amaridalen, då det blomstrar extra mycket i dalen under dessa perioder.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear