Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resor till Kreta

Kreta kallas västvärldens vagga, demokratins grundare och den civiliserade världens upphovsman. Det är på Kreta de allra äldsta kvarlämningarna från civiliserade kulturer har hittats. Knossospalatset utanför Heraklion är ca 4000 år gammalt och därifrån styrdes vad man har kommit att kalla det Minoiska riket.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


De klassiska sevärdheterna i all ära, men de flesta åker till Kreta för dess otaliga stränder, för den familjevänliga atmosfären och för ett nattliv som får en att glömma att det finns en morgondag.

Många av Kretas destinationer är belamrade med turister och till och med uppbyggda kring turismen, men det finns ännu fler pärlor att semestra i om man bara gör sig mödan. Måhända så var Kreta västvärldens vagga, men nu för tiden lämpar sig titeln Ett litet paradis på jorden bättre.

Elafonissi är ett strandområde på Kretas sydvästra del, här finns miljontals krossade snäckor inbäddade i sanden vilket ger hela stranden ett rosa skimmer. Vattnet är långgrunt med små sanddyner som man kan gå ut på när man är ute och simmar. Under högsäsong är här fullpackat med människor, så man bör komma tidigt. Det går bussturer och båtar hit från alla större turistområden.

Knossospalatset är en spektakulär kvarlämning från svunna tider. Västvärldens första civilisation fanns här på Kreta och på samma stenar som de gick omkring på kan man själv stå om man besöker Knossos ruiner. Det finns också ett arkeologiskt museum i Heraklion för den som vill beundra de viktigaste förmålen.

Kretaquarium ligger också utanför Heraklion. Detta är ett stort akvarium där man kan få titta på mängder av fiskar och andra havsdjur i fräscha lokaler. Kretaquarium är helt klart en spännande sevärdhet, särskilt för barnfamiljer.

Spinalonga heter en liten ö precis utanför Plaka, inte långt från Agios Nikolaos. Hit forslades alla de som drabbats av lepra strax innan, under och efter andra världskriget för att kämpa för sin överlevnad, men i de flesta fall dö, tillsammans. År 1953 dog den sista leprasjuka personen på ön och sedan dess har ön varit obebodd.

Gillar man att utforska naturen och inte har något emot att vandra flera timmar i sträck på ganska så ojämnt underlag, så är en tur genom Europas djupaste dal – Samariaravinen - en minnesvärd naturupplevelse. Kom ihåg bra skor och vattenflaska!

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!