Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resa till Grekland

Grekland har mycket att erbjuda den som är ressugen.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Aten med all sin historia och kultur och alla de soliga kustorterna. Dessutom öarna KorfuSantoriniRhodos, Naxos, Parga och Kreta som alla har något unikt att erbjuda.

Ett populärt alternativ är att göra resor inom Grekland. Att öluffa mellan några av de vackra öarna är en upplevelse och ett äventyr.

Det är inte bara blandningen av härligt klimat, vackra stränder och en rik kulturhistoria som gör Grekland till en perfekt semesterdestination. De tusentals öar som finns inom landets gränser gör att valfriheten rörande klimat och miljö är näst intill obegränsad. Från Kreta i söder till Thassos i norr skiljer både utseende och väder en hel del, och ännu större skillnader upplever man om man beger sig till fastlandets norra gräns där de gröna, frodande skogarna täcks av vit snö under vintermånaderna.

Sinnesbilden för en grekisk paradisö är för de flesta av oss vita sandstränder och vitkalkade hus med blå fönsterluckor. Man spenderar lata dagar under solen och på kvällen går man ut och äter en grekisk sallad med färska oliver generöst strösslade över de färska grönsakerna, en rykande varm moussaka eller kanske en lammgryta med smak av färska örter. Till det dricker man det lokala vinet och avslutar måltiden med en stark raki – för att underlätta matsmältningen en smula. Efteråt sätter man sig i någon av ortens mysiga barer och dricker en ouzo som får fötterna att mjukna en aning, den varma kvällsluften gör jobbet för resten av kroppen.

Grekland är ett vackert land, oavsett vilken av öarna man hamnar på så finner man skönhet nästan överallt och det har gjort Grekland till det stora semesterparadis som det är idag. I varenda del av detta mångfacetterade land finns det häpnadsväckande detaljer.

Grekland är porten mellan öst och väst, samt mellan norr och söder. Det är också västvärldens vagga och demokratins upphovsland. Varenda människa som sätter sin fot i Grekland kan känna vilka fantastiska energier som finns här.

De flesta av våra charterlevarantörer reser under hela året till fantastiska Grekland. Vill du båtluffa i Grekland eller åka runt på egen hand rekommenderar vi att du köper dina flygbiljetter hos oss till det bästa pris vi kan hitta hos alla de charterbolag eller flygbolag vi samarbetar med. 

Om det är något som man kan vara säker på när man besöker Grekland så är det att man kommer att slippa gå omkring med hungrig mage. Grekerna själva älskar mat och allt socialiserande sker över antingen mat eller dryck – i stora mängder.

Råvarorna är viktiga i grekisk matlagning och eftersom Grekland är ett solens rike så är grönsaker och frukter alltid fulla av både smak och textur. Man äter gärna kött – helst lamm-, kyckling- och fläskkött, men också kanin-, get- och nötkött. Man är sparsam med kryddor och håller sig mest till örter som rosmarin, timjan och oregano, samt salt och peppar.

Trots att grekerna älskar kött, så är man noga med att inte äta för mycket av det, det anses inte vara så bra för hälsan. Två-tre dagar i veckan serverar man traditionellt sett kötträtter, resten av tiden är det grönsaker, bönor och linser på menyn.

Rätter som man inte får missa när man besöker Grekland är Moussaka, Fisksoppa och Fasolada (som också är Greklands nationalrätt).

Grekland producerar mycket vin och det är ofta av fin kvalité, missa heller inte nationaldrycken raki och den farligt goda starkspriten ouzo, med smak av anis.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!