Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resa till Frankrike

Frankrike är ett av de mest variationsrika länderna i hela Europa, här finns allt från gyllene sandstränder och varma solstrålar vid den Franska Rivieran, snöklädda bergstoppar med världens bästa förutsättningar för skidåkning i bergskedjan Alperna, gröna kullar och djupa dalar med en enorm flora och fauna att beundra, ett cuisine som har stått som grundpelare för all västerländsk matlagning, världens finaste vin och världens godaste ostar och ett språk som låter som passionerad kärlekssång.


Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Frankrike har de största modehusen i världen och shoppingen i storstäderna är helt oslagbar. Ändå är det romantiken som man allra mest förknippar detta fantastiska land med. Våra största konstnärer och författare har inspirerats av Frankrikes underbara miljöer där städerna är lika charmiga som landsbygden. Är man sugen på livsnjutning på hög nivå i romantiska miljöer och bland expressiva och passionerade människor så är det definitivt till Frankrike man ska styra sin kosa.Läs även våra reseguider om Paris och Nice!

Det franska köket är världsberömt, fransmännen lägger mycket själ i vad de äter och många av världens främsta kockar kommer från Frankrike. Det sägs också att grunden för all västerländsk matlagning kommer från Frankrike. Eftersom att landet är så stort och inkluderar så många olika klimat så finns det ett fantastiskt spann av färska råvaror här.

Det finns givetvis stora skillnader mellan mattraditioner i olika regioner, men generellt så är Frankrike mest känt för sina goda ostar, sitt fantastiska vin och det enkla, vita brödet som utgör en så viktig punkt vid varje måltid.

Coq au vin – Tuppgryta med vin – är en av Frankrikes mest kända rätter.

Pot au feu är en annan vanlig, fransk rätt – en gryta gjord på oxkött och grönsaker.

För den som vill smaka något lite mer utmanande under sitt besök i Frankrike så är grodlår eller sniglar onekligen spännande förslag. Båda anses vara delikatesser som man betalar en hel del för i landets fina restauranger.

 
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!